Politiet: – Tror vi slapp billig unna regnet

UDRAMATISK: Politiet sendte ut varsel om problemer langs Engervannsveien i Sandvika, men dette var det mest dramatiske bildet Budstikka tok lørdag morgen.

UDRAMATISK: Politiet sendte ut varsel om problemer langs Engervannsveien i Sandvika, men dette var det mest dramatiske bildet Budstikka tok lørdag morgen. Foto:

Fredag kveld skapte nedbør store problemer på Sørlandet. Natt til lørdag kom regnet hit, men nå ser det ut til å avta.

DEL

– Det blir vått. Selv om Oslo og Akerhus ikke blir aller hardest rammet, blir det kraftig regn også her over en relativt kort periode lørdag morgen, uttalte statsmeteorolog Bente Wahl hos Meteorologisk institutt fredag kveld, og varslet at regnet for alvor skulle komme inn i 7-tiden lørdag morgen.

– Da kan det komme 30-40 millimeter i løpet av noen timer før det vil avta i løpet av formiddagen, fortalte Wahl.

Lørdag morgen hadde politiet fått få meldinger om problemer i trafikk grunnet regnværet, foruten en melding fra Engervannet om mulig oversvømmelse. Operasjonsleder i politiet kunne fortelle at vi trolig har sluppet billig unna regnmassene.

Da Budstikka sjekket forholdene ved Engervannsveien var situasjonen mildt sagt udramatisk.

LES OGSÅ: Ber folk forberede seg på kraftige regnbyger 

Ny dose søndag

Utover lørdag ettermiddag ventes det oppholdsvær, og den verste fuktigheten kan tørke litt. Men natt til søndag braker det løs igjen fra regntunge skyer.

– Da kommer det en ny front, men den er kanskje ikke like kraftig som lørdag. Men det er vått i denne også, og det kan komme 20-30 millimeter i løpet av natten og morgenen søndag, opplyser Wahl.

Mange har sikkert det voldsomme augustregnet i 2016 friskt i minne, men prognosene tyder ikke på at det blir så ille denne gangen.

Se bildeseriene fra de årenes uvær i Asker og Bærum:

SEPTEMBER 2017:

AUGUST 2016:

SEPTEMBER 2015:

Artikkeltags