Skip to main content

Toppleder fra Nesbru sto frem med psykiske problemer – får åpenhetspris

Konserndirektør strategi og bærekraft i Veidekke, Lars Erik Lund fra Nesbru, fortalte i august i år om sine psykiske utfordringer.

Konserndirektør strategi og bærekraft i Veidekke, Lars Erik Lund fra Nesbru, fortalte i august i år om sine psykiske utfordringer.

Foto: EVA GROVEN

Lars Erik Lund (52) fikk mye oppmerksomhet da han i august sto frem med sine psykiske problemer. Søndag får han Mental Helses åpenhetspris. 

1.600 delinger, nesten 7.000 likes og 834 kommentarer. Da Veidekke-sjef Lars Erik Lund delte sin personlige historie om skam, angst og redselen for å gjøre feil på Facebook 24. august i år, eksploderte det i sosiale medier. 

Torsdag ble det kjent at Lund får Åpenhetsprisen 2021, som deles ut av Mental Helse på Verdensdagen for psykisk helse førstkommende søndag. Det skriver foreningen i en pressemelding.

– Lars Erik Lund representerer en gruppe menn som ofte assosieres med høy kapasitet, overskudd og gode liv. Vi vet at dette er en sannhet med modifikasjoner. Det at han valgte å være åpen og personlig om sine psykiske helseutfordringer var en modig avgjørelse som det står stor respekt av, sier landsleder i Mental Helse, Jill Arild i meldingen. 

Ifølge Mental Helses spørreundersøkelse fra mai 2021, svarer fire av ti arbeidstagere at de ikke ville fortalt arbeidsgiveren sin at de slet psykisk.

Tøffere arbeidsliv? 

Lund er stolt av anerkjennelsen og overrasket over hvor stort omfang teksten hans fikk. 

– Det er mange som har kommentert, gitt meg hyggelig tilbakemelding og snakket med meg. Det er mange som kjenner seg igjen i teksten, alt fra nyutdannede som er redde for å bli avslørt i de stillingene de har fått til toppledere som sliter med at de ikke fortjener den stillingen de har.

Han synes det er særlig fint og befriende å snakke med andre som har lignende erfaringer, men som ikke er helsepersonell.

Og han kjenner på ansvaret han har ved å nettopp være åpen i en slik posisjon han sitter i.

– Som konserndirektør har jeg en større fallhøyde, men jeg har også en større ropert. Det gir deg en form for ansvar, og var viktig for meg da jeg publiserte denne teksten. Jeg kunne ikke stå foran mine egne og snakke om åpenhet, uten å være åpen selv om mine utfordringer.

– Er dagens arbeidsliv tøffere eller bedre enn før, med tanke på psykisk helse?

– Nå skal vi tilbake på kontorene etter lang tid på hjemmekontor. Jeg mener vi har en unik mulighet til å sette psykisk helse på agendaen. Mange av oss har jobber der jobben aldri er ferdig. Vi har med telefonen overalt og logger ikke av kl. 16. Jobber der hjernen må fungere optimalt, man må da kunne komme som man er. Da kan ikke mental helse være et stigma.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.