Skip to main content

Savner nominerte til priser

Kulturrådgiver i Asker, Rigmor Stenvik, savner nominerte til årets kulturpris.

Kulturrådgiver i Asker, Rigmor Stenvik, savner nominerte til årets kulturpris.

FOTO: KNUT BJERKE

Asker kommune mangler kandidater til priser innen kultur, tilgjengelighet, byggeskikk og frivillighet. Kun to forslag har kommet inn.

– I år har vi bare fått inn to forslag på kandidater til kulturprisen, og ingen til prisene for frivillighet, byggeskikk og tilgjengelighet, sier Rigmor Stenvik, kulturrådgiver i Asker kommune.

Hun forteller at det i mange år har vært få forslag til priskandidater.

– Hva tror du er årsaken?

– Det kan skyldes at mange ikke kjenner til prisene, eller vet at de kan foreslå kandidater til dem. Det betyr at kommunen bør bli mer aktive på å markedsføre prisene, sier hun.

– Kan det være at prisene har utspilt sin rolle?

– Nei, prisene er viktige. De er både en anerkjennelse for det vinnerne har gjort, og en inspirasjon til videre innsats for dem og andre, sier Stenvik.

Heftigere markedsføring

– Det er synd at ikke flere foreslår kandidater til prisene, men jeg mener kommunen må ta en større del av ansvaret her, sier Erik de Mora, daglig leder i Asker kulturråd.

Mora mener det må kampanjer til for å spre kunnskap om prisene, og utdelingen av dem må markeres bedre. 

Kulturlederen tror at en del umiddelbart tenker på priser som litt gammeldagse, og er vel så opptatt av å få oppmerksomhet i sosiale medier.

– I bunn og grunn vil folk ha priser likevel, de er en solid anerkjennelse for godt utført arbeid. Derfor er det så viktig å synliggjøre dem, sier de Mora.

Bortsett fra kulturprisen på 25.000 kroner og et kunstverk, består de andre prisene av diplom og plaketter. Fristen for å komme med forslag på hvem man synes fortjener en pris er 1. september.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.