Skip to main content

Koht fikk hederspris: – Hun har bidratt til å fjerne skam

Christine Koht (t.v.) mottok hederspris fra Kreftforeningen mandag. Til høyre Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross.

FOTO: PRIVAT

– Det er stort og rørende å motta Kreftforeningens hederspris. Det sier Christine Koht. 

Koht ble overrasket av Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross mandag ettermiddag. 

 Ross reiste da til Kohts mor i Asker for å dele ut prisen der. 

– Vi er overbevist om at Kohts åpenhet har bidratt til å fjerne skam blant kreftpasienter som endrer utseende etter behandlingen, og ikke orker gå ut og møte omgivelsenes blikk. Hun har gitt kreftsaken et ekte ansikt, sier Ross. Og fortsetter: 

– Det var en sann ære å overraske Christine Koht med denne prisen. Det er utrolig inspirerende å følge med på hennes åpenhet og mot. 

Har gjort særlig innsats

Ross viser til at foreningens hederspris henger høyt, og deles ut til personer som har gjort en særlig innsats innen kreftområdet. 

Med to meters avstand ble det jubel, tårer og takk heter det i pressemeldingen. 

– Det er veldig stort og rørende å motta Kreftforeningens hederspris. Det er så viktig at vi står sammen om kreft, og er åpne om denne sykdommen, sier Koht selv. Og forteller at hun samler på gleder. 

– Jeg samler på absolutt alle gleder, og dette er en fantastisk dag, sier Koht. 

Flue på veggen

I meldingen går det frem at Koht har latt hele nasjonen være fluer på veggen gjennom det beintøffe sykdomsforløpet.

 I podkast-serien «Koht vil leve», har over en million lyttere fulgt hennes tyngste og mest fortvilte stunder. Men de har også fulgt øyeblikkene av hverdagslykke, humor og håp. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.