Skip to main content

Kåret til årets modigste kvinne

Maud Angelica Behn ble av Tara kåret til årets modigste kvinne 2020. Her mottar hun diplomet fra Taras sjefredaktør Torunn Pettersen (t.v.) og Taras journalist Lisbeth Skøelv.
Maud Angelica Behn ble av Tara kåret til årets modigste kvinne 2020. Her mottar hun diplomet fra Taras sjefredaktør Torunn Pettersen (t.v.) og Taras journalist Lisbeth Skøelv.
Foto: Skjermdump Instagram

Maud Angelica Behn ble lørdag kåret til årets modigste kvinne. Det skjedde under Tara-weekend på Vestlia på Geilo.

17-åringen fikk Tara-prisen for sin åpenhjertige tale om psykisk helse og selvmordsforebygging under faren, Ari Behns, begravelse. Hun er den yngste vinneren i prisens 10-årige historie.

– Hun rørte oss veldig da hun holdt talen, men i ettertid har vi skjønt bedre de store positive ringvirkningene talen hennes har hatt for folk som sliter psykisk. At en 17-åring er med på å redde liv fordi hun greier å sette ord på de etterlattes følelser, er ikke mindre enn imponerende, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen til Tara.no.

– At hun evnet å se andre som hadde det vondt da hun var midt i sin egen sorg, viser at Maud Angelica ikke bare er modig, men også har et stort hjerte, legger hun til.

– Veldig takknemlig

Maud Angelica Behn la ikke skjul på at hun satte stor pris på prisen, og tilbakemeldingene om at talen hennes har gjort en forskjell i folks liv. 

– Jeg tenkte at å hjelpe andre ville hjelpe meg når jeg hadde det vondt. Når man går gjennom noe vondt, kan man la det ødelegge seg eller å bruke det som en verdi. Jeg har veldig lyst til å bruke det som en verdi. Hvis jeg kan bruke mine erfaringer til å kanskje redde liv, så er jeg veldig takknemlig, sier Maud Angelica til Tara.

Stolt mor

Vinneren Maud Angelica Behn var til stede i salen sammen med sin mor, prinsesse Märtha Louise, og hennes amerikanske kjæreste, Durek Verrett.

– Jeg synes det var utrolig flott at hun greide å gjennomføre det, og det var imponerende at hun skrev den talen helt selv. Jeg er veldig stolt av henne, hun er virkelig modig. Og hun har et stort hjerte, sier prinsesse Märtha Louise til Tara.

Prispengene på 25 000 kroner har Maud Angelica Behn valgt å donere til organisasjonen LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.