Skip to main content

Hvem blir årets bankende hjerte?

Marius Stenberg (65), Hilde Torp (67), Erik Aaby-Sættem (8), Richard Jansen (59) og Øivind Gultvedt (54) er nominerte til Årets bankende hjerte.
Marius Stenberg (65), Hilde Torp (67), Erik Aaby-Sættem (8), Richard Jansen (59) og Øivind Gultvedt (54) er nominerte til Årets bankende hjerte.
Foto: KNUT BJERKE

Du kan være med å bestemme hvem som vinner årets pris, ved å stemme på din favoritt via SMS. Det er gratis å stemme. Avstemmingen avsluttes fredag 17. desember.

I år er 19. gang Budstikka deler ut prisen Årets bankende hjerte. Prisen går til en person som har lagt ned en innsats for sitt nærmiljø eller andre mennesker, langt utover det en kan forvente.

Her er årets kandidater:

1. Marius Stenberg: 65-åringen har vært primus motor for Prime Time Orchestra i 40 år. Stenberg startet orkesteret i 1981 sammen med Steinar Johannesen under navnet Stabekk Storband. Siden da har orkesteret, som gjerne omtales som Norges beste amatørorkester, blitt en institusjon i Bærum kommune. For å stemme på Stenberg, send Bud hjerte 1 til 27222.

2. Hilde Torp: I flere tiår har 67 år gamle Torp engasjert seg for lokalsamfunnet på Rykkinn, både i frivilligheten og i arbeidet som lærer ved Rykkinn skole og Eineåsen skole. Torp var med på å grunnlegge Rykkinn Frivillighetssentral og Internasjonalt kvinneforum. Torp har satt i gang gågrupper, turer i nærmiljøet og forfatterbesøk. For å stemme på Torp, send Bud hjerte 2 til 27222.

3. Øivind Gultvedt: I oktober 2020 ble 18 år gamle Mats Hildisch lam etter en tragisk ulykke under en ishockeykamp i Askerhallen. Som følge av lammelsen måtte familien flytte fra rekkehuset sitt i Heggedal og til et nytt hus. Øivind Gultvedt ble prosjektleder for dugnaden, hvor både venner, næringsliv og barn og foreldre i Frisk Asker totalrenoverte det nye huset til familien. – Øivind satte livet sitt på vent for å hjelpe oss i fire måneder, sier Carl D. Hildisch. For å stemme på Gultvedt, send Bud hjerte 3 til 27222.

4. Erik Aaby-Sættem: Da Erik Aaby-Sættem oppdaget en liten gutt i vannet på Hvalstrand, handlet han sporenstreks. – Jeg gikk oppi en av tråkkebåtene og klarte å holde han oppe slik at hodet var over vann, mens det ble ropt etter hjelp. Jeg holdt han slik til noen kom, sa 8-åringen, som går i 3. klasse på Bondi skole. Den lille gutten ble reddet. Eriks heroiske innsats ble hedret av Norges Livredningsselskap nylig. For å stemme på Aaby-Sættem, send Bud hjerte 4 til 27222.

5. Richard Jansen: 59 år gamle Jansen har i 12 år jobbet frivillig som materialforvalter og sportslig leder for A-laget hos Stabæk kvinner. Kontroll på utstyr som drakter er blant oppgavene Jansen har. Det innebærer vask og tørk av draktene når spillerne er ferdig med treningen. Veteranforsvarsspiller Siri Nordeide Grønli (37) beskriver jobben Jansen gjør som «uvurderlig». For å stemme på Jansen, send Bud hjerte 5 til 27222.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.