Skip to main content

Hvem blir årets bankende hjerte?

Julia Lysgaard Shirazi vant prisen for Årets bankende hjerte i desember 2020.

Julia Lysgaard Shirazi vant prisen for Årets bankende hjerte i desember 2020.

Foto: KARL BRAANAAS

Hvert år deler Budstikka ut prisen Årets bankende hjerte. Nå kan du foreslå mulige kandidater til årets pris.

Hvem har lagt ned en innsats for sitt nærmiljø eller andre mennesker, langt utover det en kan forvente? Hvem har gjort det lille ekstra i året som snart er over? For 19. gang skal Budstikka dele ut utmerkelsen Årets bankende hjerte, og vi trenger din hjelp til å finne gode kandidater.

For å nominere en kandidat, sender du inn navnet på vedkommende og en kort begrunnelse på e-post til hjerte@budstikka.no innen fredag 19. november klokken 12.

Budstikka står for den endelige utvelgelsen av kandidater, og de vil bli presentert på nett og i papiravisen i løpet av desember. Vinneren kåres mot slutten av desember måned. 

Opplært til å hjelpe

I fjor var det Julia Lysgaard Shirazi (31) som med klart flertall ble stemt frem til Årets bankende hjerte av Budstikkas lesere. Lysgaard Shirazi fikk utmerkelsen for sin utrettelige kamp for at Mustafa Hasan (19) skulle få bli i Asker og Norge.

Senest i september i år ble det klart at UNE vil behandle saken til Mustafa Hasan på nytt etter at 19-åringen 29. juli vant saken mot Utlendingsnemnda.

Shirazi uttalte i den forbindelse at hun håper saken denne gangen blir behandlet av en stornemnd.

Ikke overraskende kommer 31-åringen fra en familie med stort samfunnsengasjement.

– Familien har alltid vært opptatt av at min søster og jeg skulle bidra positivt til lokalsamfunnet og hjelpe de som trenger det. Det koster ingenting, men kan bety så utrolig mye for andre. Den lærdommen har jeg forsøkt å leve etter, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.