Skip to main content

Han ble årets villmarking

Are Lerstein ble kåret til Årets Villmarking på God morgen Norge.
Foto: TV 2

Are Lerstein fra Asker er kåret til årets villmarking. Overraskelsen fikk han under intervju med TV 2 fredag morgen. 

Budstikka har tidligere skrevet om Lerstein og hans rusavhengighet. Etter å ha blitt rusfri, begynte Lerstein med turgrupper, noe som eskalerte ganske fort og ble til organisasjonen Medvandrerne. Her går Lerstein, og andre rusavhengige på motivasjonsturer i skogen. 

Ved siden av et bål, og med god avstand til TV 2s reporter, sitter Are Lerstein på Vardåsen. Lerstein tror han kun deltar på et vanlig intervju med God morgen Norge, men der tar han feil. 

Askerbøringen forteller til reporteren at bare det å bli nominert til Årets Villmarking var en seier i seg selv. Lerstein har fått beskjed om at Per Anders Iversen, som er med opp på Vardåsen, jobber i TV 2. Det stemmer ikke.

– Iversen er prosjektleder i Camp Villmark, og sitter i juryen for Årets Villmarking, sier reporteren. 

– Rørt

– Når vi ser etter en vinner har vi et sett med kriterier. Den vi ser etter skal vise andre at naturen er tilgjengelig for alle, også ser vi etter en som er en inspirasjon for andre. Vi er dypt imponert over det du har fått til. Du skiller deg ut fra de andre kandidatene, og jeg må si at det er få som fortjener denne oppmerksomheten mer, sier Iversen, før han overrekker Lerstein beviset på at nettopp han er Årets Villmarking. 

– Jeg visste jo at Årets Villmarking skulle kåres i dag, så det var jo litt spesielt at TV 2 plutselig ville bli med opp på Vardåsen, sier lerstein til Budstikka senere på dagen, og legger til: – Jeg kjente at jeg ble veldig rørt, og at det betyr veldig mye.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.