Skip to main content

Fikk 500.000 til aktivitetshus: – Det er tidenes julegave

Siri Barfod fra Gjensidigestiftelsen overrasker Østre Bærum sanitetsforening med 500.000 kroner til nytt aktivitetshus.
Siri Barfod fra Gjensidigestiftelsen overrasker Østre Bærum sanitetsforening med 500.000 kroner til nytt aktivitetshus.
Foto: TRINE JØDAL

Østre Bærum Sanitetsforening jubler over støtten de har fått fra Gjensidigestiftelsen. Pengene skal gå til nytt aktivitetshus.

– Det er vi veldig glade for. Det er tidenes julegave, utbryter daglig leder Anita Steingrimsen i Østre Bærum Sanitetsforening. 

Sjekken på 500.000 kroner ble overlevert av Siri Barfod, som utga seg for å være en journalist. 

– Det er veldig moro, og skikkelig gøy å utgi seg for å være en annen enn den man er for så å dra frem en sjekk og se reaksjonen. Vi opererer med en diger sjekk, forteller Siri Barfod i Gjensidigestiftelsen med et smil.

Daglig leder i Østre Bærum Sanitetsforening, Anita Steingrimsen ble rørt da hun mottok sjekken på en halv million kroner.

Daglig leder i Østre Bærum Sanitetsforening, Anita Steingrimsen ble rørt da hun mottok sjekken på en halv million kroner.

Foto: TRINE JØDAL

Aktivitetshus på Bekkestua

Østre Bærum Sanitetsforening solgte Granly på Høvik våren 2020. Pengene ble brukt til å kjøpe en gammel barnehage i Gartnerveien 6 på Bekkestua av Bærum kommune, som er nabotomten til eiendommen foreningen eier fra før.

– Vi ønsket gi pengene tilbake til lokalmiljøet og skape aktiviteter for lokalbefolkningen i Bærum, forteller Anita Steingrimsen. 

– Vi har hatt en del ressursgrupper og snakket med mange. Det kom da frem et ønske om å ha et aktivitetshus sentralt, spesielt med tanke på barn og unge, men også for voksne, legger hun til.

Gartnerveien 6 var en gammel barnehage som hadde stått tom i flere år. Nå skal lokalet fylles med aktiviteter.

Gartnerveien 6 var en gammel barnehage som hadde stått tom i flere år. Nå skal lokalet fylles med aktiviteter.

Foto: KARL BRAANAAS

Sjekken fra Gjensidigestiftelsen skal bidra til å fylle huset med aktiviteter.

– Vi var avhengig av å få inn midler for å få til den satsingen vi ønsker oss, forteller Steingrimsen.

Gaming og humlehage

Planen er å åpne en kafé i det nye bygget i januar, når restriksjonene er over, og tilby leksehjelp til barn og unge. I tillegg har de en lang liste med aktiviteter som vil bli realisert fortløpende i 2022:

  • Sisterhood-prosjekt – en fritidsplass for jenter i alderen 12–22 år, som har som formål å styrke jenters selvfølelse, samt motivere til å ha sunne og gode holdninger.
  • E-sport og gaming 
  • Sykkelkurs med lånesykler
  • Selvforsvarskurs for jenter 
  • Yogakurs
  • Etablering av humlehage i samarbeid med Stabekk skole

– Nå har vi stedet, ideene og pengene, så da mangler vi bare frivillige og deltagere, sier en storfornøyd daglig leder. 

– Vi håper at Gartnerveien nummer 6 og 8 blir et samlingssted for innbyggerne i Bærum. Vi vil prøve å gjøre det så trivelig der at man ikke har lyst til å dra hjem igjen, fortsetter Steingrimsen med et smil. 

2,1 millioner kroner

11 frivillige organisasjoner i Asker og Bærum har til sammen fått drøye 2,1 millioner kroner i forbindelse med Gjensidigestiftelsens høstutlysning «aktiv fritid for alle».

– Gjensidigestiftelsen ønsker å bidra til å skape flere sosiale møteplasser, hvor det er plass til alle uavhengig av funksjonsnivå og sosial og kulturell bakgrunn. Et trygt sikkert, sunt og inkluderende samfunn er det vi jobber for, forteller Siri Barfod. 

Sjekken til Østre Bærum Sanitetsforening var den største som ble gitt lokalt. 

– De traff midt i blinken i forhold til søknadsbeskrivelsen, nemlig å lage et tryggere og mer inkluderende lokalsamfunn, med fokus på jenter, sier Barfod, og fortsetter:

– Det var en solid søknad med varige løsninger for et varig prosjekt, og det er viktig for oss i tillegg til at det er en del frivillig innsats, avslutter hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.