Skip to main content

Deler ut stipender til kulturtalenter

Tonje Kristensen er fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylke.

Tonje Kristensen er fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylke. 

FOTO: PRIVAT

Innen 1. februar kan kunstnere i Viken søke om ulike stipend. Nominasjoner til Årets fylkeskunstner etterlyses også. 

Viken fylkeskommune skal dele ut to utviklingsstipend innen kultursektoren, kåre Årets fylkeskunstner 2021 og dele ut Viken fylkeskulturpris 2020, alle med søknadsfrist 1. februar. 

Fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen håper på mange søknader på stipendene og nominasjoner til hvem som skal motta fylkeskulturprisen:

– Priser og stipender innen kunst og kultur skal gi inspirasjon og mulighet for utvikling. Samtidig gir de anerkjennelse og oppmerksomhet til de som får, sier hun.

Må bo i Viken

Årets fylkeskunstner får et arbeidsstipend på 175.000 kroner og gjelder for etablerte og anerkjente kunstnere innen alle genrer. Søkere må ha minst 50 prosent av årsinntekten fra kunstnerisk virksomhet og må ha bostedsadresse i Viken. 

Fylkeskulturprisen 2020 er på 50.000 kroner og skal være en markering av «fremragende kulturarbeid, som har betydning for hele fylket, eller som gjør Viken kjent på en positiv måte nasjonalt eller internasjonalt.», og skal gå uavkortet til en person eller til en bestemt gruppe. Det gis ikke adgang til å søke om prisen, kun til å fremme begrunnede forslag om kandidater. 

To utviklingsstipend på 50.000 kroner skal «gi inspirasjon og mulighet til å kunne uttrykke, eksponere og videreutvikle seg innen ulike kunst- og kulturuttrykk.» Det kan søkes til spesielle tiltak, studier, reiser og prosjekter. Søknaden må inneholde en konkret plan og søkere må være bosatt og/eller ha sitt virke i Viken. Hvordan du søker eller nominerer finner du på viken.no.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.