#4 Kirsten Birkeland (58), Gjønnes

Å være åpen om kreftsykdommen er viktig for meg. Heiagjengen min på Facebook, gjør det lett for meg å dele og enklere for dem som vil følge med.

Heiagjengen min teller over 430 og består av mennesker fra hele livet mitt. Her er det både slekt, barndomsvenner og klassekamerater fra Bergen, nåværende og tidligere naboer og foreldre til klassekamerater av barna mine.

Og selvfølgelig folk fra håndballmiljøet. Støtten jeg har fått, og får, fra håndballfamilien, har vært helt uvurderlig. Akkurat som den jeg har fått fra min nærmeste familie.

LES OGSÅ:120 år med lokalt fokus

Da jeg for noen uker siden var på landskamp i Telenor Arena, ble jeg tatt imot på en helt fantastisk måte. I jobben min som kommunikasjonsansvarlig i Håndballforbundet har jeg i mange år vært tett på håndballjentene og landslagstrenerne.

Fra dette miljøet jeg har lært at man må sette seg mål, ha tillit til støtteapparatet og fokusere på hva du selv kan gjøre. Så jeg bestemte meg for at mitt mål er å bli frisk. Da må jeg stole på at legene kan sin jobb, og jeg må gjøre det jeg kan – spise, hvile og sørge for passe mengde aktivitet.

Til nå har det fungert, leukemien er ute av kroppen. Behandlingen har vært krevende, så kropp og hode orker ikke så mye ennå, men tiden er