#3 Ragnar Lien (71), Kolsås

Det er en ære for oss å holde til i Budstikkas gamle lokaler. Men dere skulle fremdeles ha vært her. Det er her dere hører til.

Det er hyggelig å tenke tilbake på at jeg som 14-åring hentet lønnen min som avisbud i de samme lokalene som jeg nå har drevet som optiker i over 15 år.

Lønnen var på 21 kroner for avisruten i området ved Bryn kirke. Én gang i uken hentet jeg lønnen inne på kontoret til frøken Waller. Kontant.

Det var den gangen avisen kom ut tre ganger i uken. Mye av lønnen sparte jeg til en Vespa jeg kjøpte som 16-åring. Den har jeg ennå, den står på Vespa-museet på Fornebu.

LES OGSÅ:120 år med lokalt fokus

Nesten alt jeg har lært om økonomi og forretningsdrift, har jeg lært i Budstikka. Jeg kjøpte mine første aksjer på begynnelsen av 80-tallet, da avisen ble prøvd kjøpt opp av investorer.

Som aksjonær fikk jeg plass i representasjonsskapet, det lærte jeg masse av. Jeg har også vært leder av valgkomiteen i mange år, og aksjonær er jeg fremdeles.

Det var synd det ikke ble noe av Budstikkas planlagte flytting til Sandvika for 15 år siden. Jeg tror det hadde vært bra for både lokalavisen og Sandvika.

Hvis dere en gang flyttet tilbake til Sandvika, vil jeg ønske dere hjertelig velkommen. Men ikke til de gamle historiske lokalene. Der hører vil til, nå og trives utmerket.