#29 Kenan Dzanic (34), Høn

Jeg flyttet til Hvalstrand for tre år siden, etter å ha bodd i blokk på Grünerløkka i 15 år, som ung voksen. Det resulterte visst i tre barn. På den tiden hadde jeg aldri sett for meg at skulle bo på bygda, i et lite, gammelt hus fra 70-tallet med stor hage, eple- og kirsebærtrær. Men det føles som en god progresjon, selv om jeg har blitt litt tynnere i håret.

Etter at jeg ble far selv, har det slått meg at mange glemmer å være foreldre. Jeg tror det er et symptom på samfunnsutviklingen, hvor individet står i sentrum og familielivet fort havner i andre rekke.

LES OGSÅ:120 år med lokalt fokus

Mange vil nok angre senere i livet på at de prioriterte jobb, penger og karriere og lot den viktigste tiden i livet løpe fra dem. Jeg tror ikke det er særegent for Asker, altså – det gjelder nok overalt – men jeg ser dessverre noen eksempler på det her også.

Jeg mener, det er ikke noe galt i å ha au pair – men de skal ikke oppdra barna dine. Ungene skal heller ikke tilbringe fritiden sin med å stirre tomt ned i mobilen. Kona og jeg lever nok litt gammeldags på den måten, selv om vi stikker oss ut som en ganske ung familie rundt mange veletablerte. Hjemme hos oss er det digital dødtid fra vi henter ungene i barnehagen og frem til de er i seng.

Vi bosatte oss i Asker for å finne et rolig sted, hvor ungene kunne løpe rundt og leke fritt, og vi kunne leve livet i vårt eget tempo.