#28 Liv-Margareth Paulsen (50), Gjettum

Jeg trodde toget hadde gått og hadde egentlig gitt opp å få kjøpe meg min egen bolig. Men så fikk jeg verdens beste 50-årsgave.

Gaven var å få kjøpe den leiligheten jeg hadde leid i 26 år. Jeg ble så glad som jeg nesten aldri hadde vært da jeg fikk beskjed fra banken om at jeg hadde fått lån.

Det gikk veldig fort fra da jeg fikk tilbud fra Vestre Viken om å kjøpe leiligheten til takst. Det var en del av oss som fikk det tilbudet, vi som har leid av Vestre Viken i mange år.

LES OGSÅ:120 år med lokalt fokus

Jeg er fra Halden, men har nå bodd her i Bærum siden jeg flyttet hit i 1989. Jeg var så heldig å få tjenestebolig i forbindelse med jobben min i barnehagen til Bærum sykehus. I begynnelsen tenkte jeg ikke så mye på det å kjøpe min egen bolig, for jeg visste ikke hvor lenge jeg ville bo her.

Da jeg bestemte meg for bli boende, prøvde jeg å kjøpe meg en leilighet. Men jeg hadde ikke råd. Det var ingen hyggelig følelse. Man vil jo gjerne ha muligheten til å kjøpe sin egen bolig når man har en jobb. Men her i Bærum er ikke det alltid tilfelle siden boligene er så dyre.

Nå som endelig eier leiligheten selv, har jeg tenkt til å pusse opp. Leiligheten er godt vedlikeholdt, men kjøkkenet er veldig gammelt og umoderne. Stuen vil jeg også gjøre noe med, sånn at det blir slik jeg vil ha den. Nå som den er min.