Skip to main content

Her kommer det nye studieplasser

Studiedrømmen til Andreas Grimsmo fra Billingstad er klar: Han vil studere ved Handelshøyskolen i Bergen. Nå er det opprettet 70 nye plasser for å møte den rekordhøye søkingen.

FOTO: EVA GROVEN

Flere av de mest populære studiene øker kapasiteten for koronakullet. Søkingen til høyere utdanningen har aldri vært større enn i år.

Av den rekordstore søkermassen på 6.695 personer fra Asker og Bærum, var siviløkonomstudiet ved Norges handelshøyskole (NHH) i Bergen det faget flest hadde øverst på søkelisten. 

I alt kjemper 2.112 søkere fra hele landet om 500 plasser. Gladmeldingen til dem er at NHH nå tilbyr 70 flere studieplasser enn planlagt til høsten. 

Også flere andre studiefavoritter har fått flere plasser: rettsvitenskap får 80 ny plasser i Bergen og 60 i Oslo. Medisin får 20 nye plasser både ved NTNU og ved universitetene i Bergen, Oslo og Tromsø. Helsefag ved OsloMet får 136 flere plasser. 

– Behovet og ønsket om mer utdanning møter vi nå med 4.000 nye studieplasser allerede til høsten. Disse studieplassene har vi valgt å styre ganske stramt inn mot fagområder vi vet arbeidslivet har stort behov for kompetanse innenfor, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H). 

Over 1500.000 personer har søkt seg til høyere utdanning gjennom Samordna opptak i år. Som Budstikka har skrevet før, er det mer enn 12.000 flere enn i fjor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.