Skip to main content

Denne skolen er best på resultatvekst

SKOLELYKKE: Lavan Aziz (19, f.v.), Magnus Sørenssen (19), Elias Kleve Holt (19) og Reshad Eimal (22) jubler sammen med avdelingsleder for biblioteket Åsne Hestnes (51) og rektor Hanne Rud (58) for at de har et av Norges beste læringsmiljø, ifølge en fersk undersøkelse.

Dønski videregående skole får toppkarakterer for sitt arbeid med å gjøre elevene faglig sterkere.

En fersk rapport viser at skolen ligger i toppsjiktet i Norge på å forbedre elevenes resultater.

I gårsdagens Aftenposten ble undersøkelsen som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har bestilt for skoleresultater fra 359 videregående skoler over hele landet presentert.

To skoler i Bærum havner på topp-10, Dønski på 7.-plass. Eikeli på en respektabel 10.-plass.

– Wow, reagerte Dønski-rektor Hanne Rud (58) da resultatet ble kjent.

Mandag serverte hun bløtkake til skolens ansatte i storefri.

– For meg var det helt overraskende at vi skulle komme så høyt på denne målingen. Vi har hatt et bevisst forhold til at alle lærerne må se alle elevene og bidra. Vi har lærere og personale som er motiverte for jobben og gjør en forskjell for elevene, og jobber med å få den enkelte til å lykkes, forteller rektor Hanne Rud.

Pedagogisk verksted

Skolens ledelse har gjort biblioteket til et pedagogisk verksted, der både bibliotekar, miljøarbeider, helsesøster og datalærer har sine baser.

– Vi kaller det samarbeidslæring, sier avdelingsleder på biblioteket, Åsne Hestnes (51).

Leksehjelp er også et tilbud.

– Jeg har droppet litt ut og inn av skoler. Nå har jeg fått et langt bedre forhold til lærerne, som er flinke til motivere, og snittet mitt gikk fra 3,2 til 4,3. Sosionom eller psykolog er målet, sier Reshad Eimal (22).

– Miljøet på skolen er godt og lærerne behandler alle likt, sier Lavan Aziz (19), som med snitt på over 5 har planlagt tannlege-studiet som neste stopp.

– Jeg hadde under 4 i snitt, nå er det 5,5-5.6. Legestudiet er førstevalg, sier Magnus Sørensen (19).

– Politi eller idrettslærer er det jeg retter meg mot, sier Elias Kleve Hoff (19), som har beveget seg fra et snitt på 3,2 til 4,8 mens han har gått på Dønski.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.