Fornebu brygge fikk pris

PRISVERDIG: Fornebu brygge fikk internasjonal pris.

PRISVERDIG: Fornebu brygge fikk internasjonal pris.

Fornebu brygge er tildelt en arkitekturpris.

DEL

Ifølge pressemeldingen er det en prestisjefylt pris, som heter MIPIM/The Architectural Review Future Project Awards 2019. Det er det attende året prisen deles ut til prosjekter under planlegging i hele verden og det var mer en 300 nominerte prosjekter fra 38 land.

LES OM PLANENE: Boliggiganter i kamp om liten tomt på Fornebu

– Svært hyggelig

Prosjektet er et forslag fra Selvaag Gruppen i forbindelse med utviklingen av Fornebu og er tegnet av Rodeo arkitekter og Haptic architects.

– Det er svært hyggelig at prosjektet blir lagt merke til i tunge internasjonale arkitektur- og byutviklingsmiljøer. Selve akvariet er vakkert og lavmælt signalbygg tilpasset norsk skjærgård og som speiler overgangen mellom land og hav, og Fornebu brygge vil skape hyggelig og bymessig bryggeliv med småbåter, kafeer, restauranter og mindre butikker, sier Olav Selvaag i pressemeldingen.

– Vi setter stor pris på utmerkelsen, men det er aller viktigste er likevel hva prosjektet vil tilføre Fornebu lokalt. Fornebu mangler et hyggelig bymessig bryggeliv slik man er kjent med fra Sørlandet. Dette har vi lyst til å skape på Fornebu.

Artikkeltags