Åtte år gammel begynte Erlend fra Eiksmarka å stille spørsmål ved hvordan dataspillene han spilte fungerte. Han visste knapt betydningen av selve ordet programmering, men fant svar hos likesinnede på ulike nettgrupper.

– Jeg ville vite hva som skjedde i bakgrunnen. Jeg hadde en sinnssyk interesse, sier han.

Åtte år senere er han skaper av et av Norges største nettspill, NordicMafia, med nesten 10.000 brukere.

– Noen 1.000 timer

Det startet smått, med ingen midler og null markedsføring. Et helt år brukte Erlend på å stable mafiaspillet på beina. Responsen har overgått alle forventninger.

– Jeg hadde aldri trodd det kom til å bli så stort. Det var bare en drøm, og nå får jeg 600 henvendelser i minuttet.

Det har imidlertid ikke kommet gratis, og Erlend legger ikke skjul på at visse ting må ofres.

– Jeg har vel brukt noen tusen timer på dette, og det går jo hele helger, ettermiddager og kvelder.

Lærer "ekstremt mye"

Syv timer i strekk kan han jobbe sammen med partneren sin, Andrew Larsen fra Lillestrøm, før han tar seg en matbit, og fortsetter arbeidet i syv til.

I tillegg til driftingen av NordicMafia jobber han som programmerer i det prestisjefylte aksjeselskapet Astrup Fearnley.

– Det er verdt det. Jeg lærer ekstremt mye hele tiden. Jeg må være kreativ, finne løsninger, effektivisere og optimalisere. Så får jeg veldig bra erfaring i å drifte store installasjoner.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Erlend har ingen planer om å ta det roligere, og et nytt spill er allerede under arbeid. NordicMafia skal dessuten utvikles.

– Spillet er i utgangspunktet gratis, men med mikrotransaksjoner kan man kjøpe ekstra poeng.

Vi ble tidlig enige om at disse inntektene skulle brukes forsvarlig, og derfor går det meste til å forbedre spillet, sier Erlend.

Tok tak mot PC-avhengighet

En periode for et halvt år siden ble det likevel for mye, og han brukte, ifølge han selv, altfor mye tid foran skjermen. For å ikke utvikle avhengighet, tok han tak i seg selv.

– Jeg skjerpet meg, og ble en helt annen person. Jeg begynte å trene og jobbe mer på skolen.

Nå er det trening fire ganger i uken, og venner prioriteres høyt.

– Man må ha fysisk kontakt med folk, og ikke bare møte dem på PC-en. Å oppleve ting og snakke sammen i virkeligheten er viktig. Jeg tror ikke ungdom generelt er mindre sosiale nå enn tidligere, men vi er det nok på en litt annen måte.

Vil starte eget IT-selskap

Når han er ferdig på skolen begynner jobben med å gjøre selskapet større. Da skal ikke bare nye nettspill utvikles, men også programvarer til bedrifter. Drømmen er å grunnlegge og drive et stort IT-selskap.

– Jeg blir motivert av folk som sender meldinger om at de liker spillet mitt, sier han.