Magnus fra Bekkestua tok OL-gull

GULLGUTT: Magnus Bøe representerer Sør-Korea i ungdoms-OL som Magnus Kim.

GULLGUTT: Magnus Bøe representerer Sør-Korea i ungdoms-OL som Magnus Kim. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Magnus Bøe fra Bekkestua tok gull for Sør-Korea i ungdoms-OL. Thomas Helland Larsen fra Fossum tok Norges første medalje.

DEL

Magnus har norsk far og mor fra Sør-Korea. Han representerer Sør-Korea i ungdoms-OL på Lillehammer. Lørdag var han raskest av alle og på toppen av resultatlisten sto dermed navnet han representerer Sør-Korea med, Magnus Kim. 

Thomas Helland Larsen tok Norges første medalje i ungdoms-OL i Lillehammer under lørdagens langrennscross i fri teknikk.

17-åringen fra Fossum var 1,17 sekunder bak vinneren, men tok annenplassen med over et sekund ned til finske Lauri Mannila.

LES OGSÅ:

– Kjennes utrolig bra

– Det kjennes utrolig bra. Målet var medalje, og det er utrolig deilig å klare det i første sjanse, selv om langrennscross er en spesiell gren, sier Helland Larsen til NTB.

Fossum-gutten var nummer tre i kvalifiseringen og vant sin semifinale med hele fire sekunder til toer Ivan Lyuft. I finalen var han lenge med i gullkampen.

– Jeg kom veldig bra ut fra start og var først opp bakken, men stivnet litt på toppen, og da ble det kniving om annenplassen inn mot mål. 200 meter fra mål rykket jeg fra de andre, sier Helland Larsen.

Han skal delta i ytterligere to konkurranser i ungdoms-OL.

– Jeg håper å ta i hvert fall en medalje til, kanskje et gull, sier han til NTB.

Artikkeltags