Slik blir det når man blander referanser som Black Sabbath og Pink Floyd. Buckaduzz kan oppfattes som noe schisofrent i sitt uttrykk, vekselvis knallhardt og fløyelsmykt om hverandre.

Om seg selv skriver Buckaduzz følgende på Urørt:

- Uansett hva Buckaduzz prøver å lage så ender det opp med å dreie seg om havet, naturen, verdensrommet eller obskure temaer om businessmenn som vil ha hodet til Medusa på trofèhylla.

- Buckaduzz er en gjeng karer som vokste opp på deres foreldres musikksamling, og tar sine nostalgiske bånd til band som Pink Floyd og Black Sabbath. Resultatet blir flytende, organiske jambaserte partier hvor intensjonen er å glemme tid og rom, for så å dra bevisstheten tilbake i tunge, suggerende riff.

Vi tok en prat med bandet

Hvem er dere?

 - Vi er fire karer fra Tanum, Kolsås, Valler og Slependen. Bandet har eksistert i drøye to år. Det starta vel egentlig med en jam-session Markus og jeg hadde, forteller Sondre Mæland (21).

- Jeg spilte i Trash-Metal bandet Rambok, som ble oppløst etter en konsert på Betong. Ble introdusert til bandet Kyuss og fikk umiddelbart et ønske om å spille igjen.

Har dere gitt ut noen plater?

- Ja. Ep`n the Big Slow, produsert av Fridtjof Nilsen.

Kommer det mer?

- Ja, vi har allerede spilt inn noen låter. Men er ikke helt fornøyd med resultatet, så vi skal gjøre dette på nytt. Vi har søkt om støtte, art-work er i gang og arrangementene sitter, så nå sparer vi for å få det til.

Hvor øver dere?

- På Tanken.

Hvordan er det med konserter?

- Vi har spilt en god del. Første gig var på Prammen, men har spilt på Flekken sammen med bl.a. Audrey Horn og Barney Rouble.

- Vi skal spille på studentersamfunnet i Trondheim 12 november og på Garage 21 november. På sistnevnte varmer vi opp for california-bandet Sleepy Sun. Vi gleder oss til begge deler.

Rolig og vakkert

Neste uke tror jeg vi må titte litt nærmere på lavmælt melankoli og vakker sang. Stay tuned!!

Vi tar fortsatt imot råd om nye artister og band her!

Les også: Yelp, de er tilbake! og While You slept