«Be like water» heter forestillingen som åpner høstsesongen i Bærum Kulturhus. Gjennom en time viser seks dansere oss hva vann betyr.

Gjennom trinn og bevegelser formidler de at vann er viktig for alle former for liv, også menneskekroppen. Den består av 70 prosent vann. Dermed konkluderer danserne med at vann betyr liv, og det er jo det mest dyrebare vi har.

Bier og sildestimer

Det er frykt for klimaendringer som Kari Hoaas spinner denne helaftens danseforestillingen rundt. Hun forklarer hvordan vannet blir synlig på danse-scenen i Sandvika:

– Jeg ser vannet gjennom bevegelser og lys. Det flyter i bølger i begynnelsen, for så å utvikle seg. Vannet er eksponent for molekyler og geometriske bevegelser, som i svermer og fiskestimer. Jeg tenker på biler, fisk og sildestimer i scenen som utspinner seg, forklarer Hoaas.

Hun er førsteamanuensis ved Norges Dansehøyskole og er klar med sin syvende helaftens produksjon, som har premiere i Bærum Kulturhus 10. september.

LES OGSÅ: Fra plump ironi til imponerende konstruksjon

Kraftfull dans

Produsent Annika Ostwald mener det er stort rom for egne tolkninger i samtidsdansen, som hun beskriver som poetisk, fysisk, variert og uttrykksfull.

Dette er en produksjon med støtte fra Norsk kulturråd og Fond for lyd og bilde. Bærum Kulturhus er co-produsent, og begge de lokale forestillingene er utsolgt, med rundt 150 solgte billetter.

«Be like water» er en samproduksjon med Kultur Skellefteå, Nordanå Teater, Sverige, Bærum Kulturhus- regionalt kompetansesenter for dans, Norge. Til dels skapt i residens ved Vitlycke Centre for Performing Arts, Tanumshede og Kultur Skellefteå Nordanå, Sverige.

LES OGSÅ: Vil ha forutsigbarhet

Populært tema

Leder for regionalt kompetansesenter for dans i Bærum Kulturhus, Siri Leonardsen inviterer i høst inviterer til ytterligere to forestillinger med samme tema, og til et seminar om økologiske sammenhenger i kretsløpet mellom mennesker og natur.

LES ANMELDELSENE:

LES FLERE KULTRUNYHETER HER