Budskapet i årets Stabekkrevy var allerede klart fra første sekvens. Det ble sunget om penger, penger, og etterpå kom vaskehjelpen for å rydde bort dukatene fra de rikes gulv. Hun ga oss inn for sløsingen vi bedriver her oppe i nord, og stilte spørsmål som; Hva slags mennesker avler vi frem for tiden som bruker 30.000 på ei lampe, men synes mat er dyrt.

SE FLERE BILDER HER:

Strammere sketsjer

Skuespillerprestasjonen i sketsjen var bra, tekstmaterialet ditto, men nummeret burde vært strammet inn tidsmessig. Og innstramming var det hele revyen handlet om. Det paradokset at vi som er så rike, er så opptatt av å stramme inn på alt mulig.

LES OGSÅ:

Pasienter måtte assistere under operasjoner på grunn av sammenslåinger og innsparinger i helsesektoren. Behandlingsinstitusjoner var nedlagt, så fastlegen kunne ikke gjøre annet enn å skrive ut antideppresiva i bøttevis. Politiet kunne ikke rykke ut, så folk selv tok over som «sivilpoliti».

Det gikk ikke så veldig bra.

En fyrte med farfaren i fjernvarmeanlegget for å spare inn. Politikere som Erna Solberg, Siv Jensen og Per Sandberg ble avkledd hele gjengen som folk uten svar. Men gamle på sykehjemmet sang tydelig ut, at man måtte se bak rynkene for å se hvem de var.

LES OGSÅ: Frykter ikke publikumssvikt til skolerevyene

Den sangen i nummeret eldrebølgen var meget bra. Ellers var det litt sprikende kvalitet på sangerne, men stort sett gikk det greit, og noen ganger veldig bra som sagt.

Prestasjonene til skuespillerne var også jevnt over gode. De fikk som sagt stort sett bra tekster å spille på. En gjennomgående svakhet var at man ikke strammet inn flere av numrene i tid. Da ville revyen fått et høyere tempo, noe som ville hevet den. Andre akt var klart revyens beste.

Nyhetsanker et høydepunkt

Det desiderte høydepunktet var sketsjen Statskanalen med skuespiller Brede Fristad som nyhetsanker. På grunn av innsparinger måtte han ta over som døvetolk, snakke nynorsk, representere både dyslektikere og de med Tourettes, og tilrettelegge nyhetene for barn. Folk i salen lo så de grein. Men som nevnt, totalt sett hadde revyen tjent på strammere tidsbruk. Dessuten mer variasjon rent uttrykksmessig. Dansere og band burde fått større plass.

Terningkast: 4

Anmeldt av: Eyvind Sverre Menne