Alle nødeteatene rykket ut til Bekkestua T-banestasjon etter melding om at en person var påkjørt ved stasjonen i 18.30-tiden fredag kveld. Påkjørselsen skjedde i retning Kolsås.

– Vi er på stedet, og det skal ligge en person under t-banen. Brannvesenet tilrettelegger nå for en redningsaksjon, opplyste operasjonsleder Tor Grøttum hos politiet ved 18.40-tiden.

Noe senere bekreftet politiet at den påkjørte personen var død. Det skal ikke være mistanke om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, ifølge politiet.

Plutselig bråbrems

En av passasjerene på T-banen forteller til Budstikka at togsettet plutselig bråbremset.

– Det var helt tydelig at vi kjørte på noe. Vi fikk beskjed fra føreren om å sitte rolig inntil videre, forteller passasjeren.

I 18.40-tiden forteller passasjeren at alle ombord er geleidet ut av togsettet, via stasjonen og bort fra stedet.

– Alle er bortvist fra stedet, og det vil bli satt opp buss for bane videre mot Kolsås. Vi har fått opplyst at det vil ta lang tid før trafikken i retning Kolsås går igjen, sier vedkommende.

 

Pressevakt Jan Rustad i Sporveien forteller ved 20.30-tiden at trafikken nå er i gang igjen på Kolsåsbanen, men at passasjerer må regne med følgeforsinkelser utover kvelden.

Rustad forteller at Sporveien har et profesjonelt apparat som kobles inn når hendelser som den på Bekkestua inntreffer.

– Togføreren blir ivaretas av kyndig personell, sier Rustad.

Her kan du lese flere neyheter i hendelsesloggen