Varebil veltet på byggeplass i Asker

PÅ SIDEN: Denne varebilen veltet inne på anleggsområdet der nye Sentrumsgården i Asker skal bygges.

PÅ SIDEN: Denne varebilen veltet inne på anleggsområdet der nye Sentrumsgården i Asker skal bygges. Foto:

En varebil veltet inne på anleggsområdet i Wesselkvartalet i Asker.

DEL

Saken oppdateres!

Politiet varslet om hendelsen litt etter klokken 13 mandag. Varebilen skal imidlertid ha veltet en god stund før nødetatene ble varslet.

– Dette uhellet skal ha skjedd for flere timer siden, og det var allerede to bilbergere på stedet for å ivareta varebilen, sier politiets operasjonsleder Tor Jøkling.

Byggeplassen har innkjøring fra Torvveien i Asker sentrum.

– Det som virker å ha skjedd, ut i fra forklaringer på stedet, er at føreren av varebilen skal ha rygget ned bakken med en tilhenger. På vei opp igjen, skal føreren ha vært usikker på om han ville komme opp bakken igjen med tilhengeren, derfor skal denne ha blitt hektet av i bunnen av bakken. Føreren har deretter kjørt bilen opp og parkert på toppen, deretter gått ut av bilen og så har denne begynt å rulle bakover, muligens truffet en kant og veltet, beskriver Jøkling.

Han understreker at politiet på stedet jobber med å finne detaljene i hendelsesforløpet.

– Dette kunne fort blitt en veldig alvorlig ulykke. Sånn det fremstår, så kan det ligge an til at det blir en oppfølging av denne saken, sier operasjonslederen.

– Er det alvorlig at politiet ikke ble varslet om ulykken før flere timer senere?

– Patruljen på stedet må ta den endelige avgjørelsen, men sånn vi vurderer det nå så burde nok i hvert fall politiet blitt varslet med en gang, selv om det ikke var noen personskade. Hendelsen fremstår som potensielt veldig farlig, sier Jøkling.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Artikkeltags