Skip to main content

Voldsepisode i Hellas ferdig etterforsket: 18-åring slipper tiltale for drapsforsøk

Den greske ferieøya Ios er et populært sted for ferie og festing for norske ungdommer, som «tyvstarter» russetiden med et opphold her.

FOTO: SOLVEIG VIKENE, SCANPIX

En norsk 18-åring som skal ha angrepet en annen 18-åring på ferieøya Ios, blir likevel ikke tiltalt for drapsforsøk.

Gresk politi har nå etterforsket ferdig voldshendelsen på øya Ios i juli. Det skriver TV 2.

Den siktede 18-åringen skal ha angrepet en annen 18-åring med en knust flaske. Siktede har hele tiden nektet straffskyld for drapsforsøk, og det slipper han også å svare for: Ifølge TV 2 ønsker gresk påtalemyndighet nå å tiltale 18-åringen for grov kroppsskade.

Både siktede og offeret er bosatt i Asker og Bærum og var på Ios de barket sammen. Den siktede 18-åringens forsvarer, advokat Kim Gerdts, sier til TV 2:

– Han forklarer at fornærmede og tre-fire andre opptrådte aggressivt overfor ham, og at han derfor gjorde som han gjorde. Det angrer han fremdeles dypt på.

Trolig betinget fengsel

Ifølge Gerdts er 18-åringen lettet over å bli trodd på at han ikke forsøkte å drepe noen.

– Det (som 18-åringen nå trolig blir tiltalt for, red.anm.) har en strafferamme på tre års fengsel, og alle fengselsstraffer inntil tre år er betingede i Hellas, sier advokat Kim Gerdts.

Siktede og fornærmede skal ha hatt en konflikt gående en stund før den ene angrep den andre. Offeret ble stukket i halsregionen med den knuste flasken. Familien til 18-åringen som ble skadet, har tidligere uttalt at den misliker det den oppfatter som bagatellisering av hendelsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.