Skip to main content

Uvisst når hydrogenstasjonen på Kjørbo åpner igjen

Området ved stasjonen på Kjørbo er fortsatt avsperret med gjerder.

Området ved stasjonen på Kjørbo er fortsatt avsperret med gjerder.

Foto: Joakim S. Enger

Uno-X kommer ikke til å åpne hydrogenstasjonen på Kjørbo før de er helt trygge på sikkerhet og teknologi. 

– Saken er fortsatt under etterforskning. Denne hendelsen er av et sånt alvor for Uno-X at vi har sikkerhet for våre kunder som førsteprioritet, sier daglig leder Jens Haugland i Uno-X.

2. pinsedag eksploderte en tank ved stasjonen på Kjørbo. Hydrogenstasjonen, som eies av Uno-X, ble installert av NEL hydrogen for tre år siden. 

NEL har fortalt at lekkasjen mest sannsynlig ble forårsaket av at boltene på enkelte av hydrogentankene var feilmontert. 

En logg av trykket på hydrogentankene viser i tillegg at lekkasjen hadde holdt på i rundt to og en halv time før eksplosjonen inntraff, uten at det ble slått alarm.

Sky av gass ble antent

– Vi gjenåpner ingen av våre stasjoner før vi er helt trygge på sikkerhet, teknologi og løsning, sier Jens Haugland.

– Det er beklagelig overfor de av våre kunder som er berørt, men vi åpner ikke for å åpne. Det skal være trygt, fortsetter han.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Mellom én til tre kilo hydrogen hadde lekket ut fra en av hydrogentankene, før det til slutt dannet en sky som ble antent.

Det er fremdeles ikke helt sikkert hva som førte til at gassen tok fyr. 

En undersøkelse gjort av Gexcon peker på at årsakene sannsynligvis kan være statisk elektrisitet i luften, eller friksjon fra grusen på bakken som ble forskjøvet på grunn av det høye trykket som oppsto under lekkasjen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.