Skip to main content

Ungdomsgjeng med hærverk på busskur

Slik så busskuret ut onsdag morgen.

Slik så busskuret ut onsdag morgen. 

Foto: Mats Sauro Høimyr

En gjeng på seks ungdommer skal ha knust en rute på et busskur ved Høvik kirke. Politiet innrømmer at de har lite spor å jobbe med.

Like før midnatt tirsdag kveld ringte en forbipasserende ved Høvik kirke til politiet, da en større ungdomsgjeng herjet i overkant mye på busskuret ved kirken. 

Vitne meldte om seks ungdommer som knuste en rute på busstoppet og gjorde ytterligere hærverk, før de forsvant fra stedet. 

– Vi har lite å gå på av beskrivelser. Vi søke etter personene, men uten hell, forteller operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt. 

Vitne skal ha nevnt at noen av ungdommene gikk med capsen bak frem, ifølge operasjonslederen. 

Beruset sjåfør

Det var ikke bare ved Høvik kirke at politiet måtte i sving. Mellom 01.30 og 02.40 hadde politiet kontroll av 30 biler på E18 ved Stabekk, i retning Asker. 

– Der stanset vi én person som kjørte med promille. Han ble tatt til legevakten for ytterligere prøver og fikk førerkortet beslaglagt, opplyser Lie. 

Mannen skal være i 20-årene og bo i distriktet, opplyser operasjonslederen. 

Han avkrefter at kontrollen hadde sammenheng med politistudentenes første praksisdager, hvor det er ekstra mange trafikkontroller. 

– Vi har regelmessige trafikkontroller mot ruskjøring, da dette er et satsingsområdet for oss, opplyser operasjonslederen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.