Skip to main content

Ungdommer sprutet ned butikk med pulverapparat

Rett før klokken 17 tirsdag ettermiddag brukte de fire ungdommene dette pulverapparatet til å tåkelegge deler av lokalene til Coop Extra i Morellveien ved Askerhallen.

Rett før klokken 17 tirsdag ettermiddag brukte de fire ungdommene dette pulverapparatet til å tåkelegge deler av lokalene til Coop Extra i Morellveien ved Askerhallen.

Foto: Jørgen Dahl Kristensen

Gjennom hele tirsdagen hadde Coop-butikken ved Askerhallen flere små episoder med fire unge pøbler. Det hele toppet seg da ungdommene tømte et brannslukningsapparat inne i butikken. 

Rett før klokken 17 tirsdag ettermiddag måtte butikken stenge dørene og sørge for en grundig vask før kunder og ansatte fikk slippe inn igjen etter hærverket. 

– De som jobber i butikken har hatt flere hendelser gjennom dagen med disse fire ungdommene. Det har bygget seg opp, men ungdommene har definitivt gått over en terskel når de gjør det de gjorde her. Jeg har forstått det slik at det er et omfattende arbeid som skal til før butikken kan åpne igjen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

Han sier gjerningsguttene er beskrevet som «unge ungdommer».

– De hadde løpt fra stedet da vi kom. Vi søker etter dem i området, samt at vi følger opp butikken og de ansatte, opplyser Gulbrandsen. 

Han kjenner ikke til bakgrunnen for uoverensstemmelsene gjennom dagen, eller hva som konkret skal ha skjedd i de ulike episodene.

– Snakk med ungdommene

Ifølge Gulbrandsen har politiet et håp om å identifisere ungdommene som står bak hærverket.

– Vi har flere spor å gå etter, blant annet bilder fra videoovervåkingen i og utenfor butikken og beskrivelser de ansatte har gitt, sier han.

Samtidig oppfordrer Gulbrandsen foreldre til å ta en alvorsprat med sine ungdommer. 

– På generelt grunnlag må foreldre fortelle sine ungdommer at man ikke kan oppføre seg slik. Og det er ekstra uheldig med tanke på den situasjon vi er i nå, hvor folk er avhengig av matbutikkene sine. Konsekvensen kan bli at folk står der uten melk og brød, sier operasjonslederen.

I løpet av de fem minuttene Budstikka var på stedet, måtte de ansatte avvise rundt 15 kunder i inngangsdøren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.