Skip to main content

Ung gutt ranet på åpen gate på Bekkestua

Ranet av den unge gutten skal ha skjedd på Bekkestua t-banestasjon, ifølge politiet.

Ranet av den unge gutten skal ha skjedd på Bekkestua t-banestasjon, ifølge politiet.

Foto: Richard Sveaas Dale

Politiet har sikret videomateriale etter at en ung gutt ble ranet på Bekkestua lørdag kveld. 

Politiet fikk inn melding om ranet litt før klokken 20 lørdag kveld, men meldte om det først rundt én time senere.

– Det er en ung gutt tidlig i tenårene som har blitt ranet av tre andre unge gutter. Det skal ikke være brukt noen gjenstander, men verbale trusler, opplyser operasjonsleder i politiet, Gjermund Stokkli.

Den fornærmede gutten skal være fysisk uskadet. Det var guttens foreldre som meldte fra om ranet til politiet.

– Det er stjålet personlige eiendeler, uten jeg ønsker å gå i detaljer så tidlig i saken. Men det er snakk om et fullbyrdet personran, sier Stokkli.

Sjekker mulig sammenheng

Politiet søkte etter gjerningspersonene i rundt to timer etter ranet, uten at noen ble pågrepet.

– Vi har gode beskrivelser av gjerningspersonene, og søkte med flere patruljer en stund etter hendelsen, forteller operasjonslederen.

Sent lørdag kveld opplyser Stokkli at politiet har sikret seg videomateriale av hendelsen.

– Vi har sikret en del spor, blant annet videobilder. Det er mulig de tre gjerningspersonene tok t-banen i retning Kolsås etter ranet. Det aktive søket er nå trappet ned, men vi ser alvorlig på slike hendelser, og jeg har tro på at vi skal finne de som har gjort dette, mener han.

Nytt ran på Oslo-siden

Senere lørdag kveld, ved 23.30-tiden fikk politiet inn melding om et nytt personran, denne gang ved Borgen T-banestasjon på Oslo-siden.

– Det er naturlig å se disse to hendelsene i sammenheng, uten at det er konkludert med noe. Men det er blant annet litt sammenfallende beskrivelser av de involverte, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt. 

Etter hendelsen på Borgen, ble ni unge gutter i tenårene anholdt av politiet. 

– Disse har status som mistenkte, men er ikke pågrepet på grunn av alder, opplyser Engeseth.

Søndag ble det også meldt om et personran, da på Ensjø i Oslo.

Også fredag kveld og på dagen lørdag var det personran, eller forsøk på personran, i politidistriktet. På litt over ett døgn har det altså vært fire tilfeller. Det liker operasjonslederen dårlig.

– Det var et forsøk på ran på Oslo S tidligere lørdag, og fredag var det et i Korsvoll-området. Vi undersøker om det kan være en sammenheng mellom disse. Det er foruroligende hvis dette øker i omfang nå utover høsten, påpeker Gjermund Stokkli.

Engeseth forteller at det er klær og mobiltelefoner som har vært målet for ranene. Alle ranene skal nå etterforskes, blant annet ved å undersøke videomateriale. Politiet ønsker å konkludere om det er samme personer som sto bak flere av tilfellene.

Les flere hendelsesnyheter her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.