Skip to main content

Trusler mot tre skoler

Sandvika videregående skole er en av tre skoler som har mottatt trusler på skolens Facebook-side.
Foto: KIM VAN DER LINDEN

Tre videregående skoler i Asker og Bærum har mottatt trusler via skolens Facebook-sider i dag. 

– Det er i dag tidlig kommet inn en rekke trusler mot skoler i vårt distrikt, sier Tone Stenbek, kommunikasjonsdirektør i Viken fylkeskommune.

De tre skolene som er berørt i Asker og Bærum er Sandvika videregående skole, Asker videregående skole og Røyken videregående skole.

Til tross for truslene, blir det gjennomført vanlig skoledag ved de tre skolene.

– Etter råd fra politiet, vil skolene derfor ha ordinær undervisning i dag. Vi vil ta løpende vurderinger på situasjonen gjennom dagen og holde de involverte orientert, sier Stenbek.

Hun forteller at truslene er kommet via skolenes Facebook-sider, og ble fanget opp i morgentimene. Både politi og skoleeier ble raskt varslet, i tråd med gjeldende rutiner. 

Mandag var alle Viken-rektorene på samling, der blant annet rutiner ved trusselsituasjoner var tema. 

– Vi gikk gjennom hva skolene skal gjøre i slike situasjoner, det er dessverre veldig aktuelt, sier Stenbek, som viser til at det forrige uke ble fremsatt en rekke trusler mot skoler på Østlandet. Truslene dreide seg da blant annet om skoleskyting, publisert på skolenes Facebook-sider.

Skoletruslene som ble fremmet i dag beskrives som nokså likelydende og lite spesifikke. De har gått til en rekke skoler over store deler av landet.

Ingen politiaksjoner

– Vi kan bekrefte at det er fremsatt trusler mot tre skoler i vårt distrikt. Alle er vurdert til å ikke være reelle trusler, sier oppdragsleder Marius Wam ved Oslo politidistrikt.

Han opplyser at politiet ser truslene i sammenheng med likelydende trusler som er fremsatt mot skoler andre steder i landet. Bevæpnet politi skal ifølge VG ha aksjonert ved flere skoler i Innlandet. 

– Politiet har ikke hatt noen tilsvarende aksjoner ved noen av de berørte skolene i Asker og Bærum, opplyser Wam.

Kriminalvakten har nå tatt over etterforskningen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.