Skip to main content

Tror ungdomsfest var utgangspunkt for kaoskveld på Snarøya

Politiet sjekket personer i biler og busser etter kaoset på Snarøya, for å dokumentere hvem som var i området.

Foto: Knut Bjerke

Det startet med en fest som gikk over styr, tror politiet. De bevæpnet seg etter meldinger om skyting, personran og skadeverk. Politiet mener de er på sporet av ranerne.

Like over klokken 21.30 lørdag kveld ble flere patruljer sendt til Halden brygge på Snarøya.

– Det kom mange meldinger derfra om opp mot 300 ungdommer fra midten av tenårene og oppover som var samlet og vaset rundt i veien, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet. 

En times tid senere oppsummerer han oppdraget på Snarøya slik:

– Det har sannsynligvis startet med en fest ved Halden brygge. Alle meldingene til oss rundt klokken 21.30 handlet om at ungdommene gjorde skadeverk på biler og bygninger, i tillegg til at det var slåssing.

Personran og skyting

Pedersen forteller at loggen på oppdraget også inneholder meldinger om personran og skyting. Derfor bevæpnet politiet seg i jakten på gjerningspersonene.

– Vi har tre meldinger om personran. I den ene saken tok fire ungdommer kontakt med noen i en enebolig og ba om hjelp. Ungdommene fremsto svært redde, og hadde også inntrykk av at det var skutt mot en parkert bil, sier Pedersen.

– Vi kan ikke bekrefte at det er skutt, men det er en skade på bilen som kan være forenlig med skudd fra et lavkalibret våpen, sier Pedersen lørdag kveld.

– Vi har undersøkt åstedet, og mistenker ikke at det skutt med skarpt. Det kan være snakk om prosjektil knyttet til gassvåpen, sier oppdragsleder Rune Hekkelstrand i politiet søndag formiddag.

Ran nummer to er en jente som har varslet at hun ble fraranet airpods og mobiltelefon av noen med kniv. I tillegg har en far kontaktet politiet og meldt at sønnen hans ble ranet.

Gjerningspersonene var fortsatt på frifot klokken 12 søndag formiddag.

– Ingen personer er pågrepet foreløpig, men vi har opplysninger og spor vi jobber med, sier oppdragsleder Rune Hekkelstrand.

Politiet oppfordrer også personer som er utsatt for straffbare handlinger om å melde seg.

Politiinspektør Ann-Gørild Kjeldsen, som leder seksjon for kriminalitetsforebygging i Oslo politidistrikt Enhet Vest, sier det blir etterforskning etter lørdagens hendelser.

– I utgangspunktet er det etterforskningsavdelingen som får saken. Men siden det er snakk om personer under 18 år i denne saken, kan det være at det jobbes med i to spor – både forebyggende og etterforskning, sier Kjeldsen.

Hun understreker at hun kun kjenner saken gjennom det som er rapportert i media, og at møter mandag vil avgjøre videre saksgang internt i politiet.

Stanser trafikken

Politiet satte opp sperreposter, slik at de kunne kontrollere all trafikk til og fra Fornebu og Snarøya. I tillegg til at biler ble stanset, sjekket politiet også passasjerer på rutebussene.

– Vi kontrollerer busser og biler for å dokumentere hvem som har vært i området, både med tanke på skadeverk og ran. Så får etterforskningen videre nøste opp i dette, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Klokken 22.20 melder Budstikkas fotograf på Snarøya at det virker rolig, og det er få ungdommer å se ute i gatene. Men politiet har en annen oppfatning.

– For å si det mildt, er situasjonen uoversiktlig, sier operasjonsleder Vidar Pedersen klokken 22.15 – og gjentok dette like over klokken 23.

– Men heldigvis har vi ikke fått melding om at patruljene har kommet over noen som er fysisk skadet, sier han.

Ifølge Pedersen kan det virke som det var oppbruddsstemning på festen da politiet ble varslet, og at ungdommene har gått oppover i veisystemet og laget bråk.

– Vi har fått informasjon om at festen ble planlagt, annonsert og videreformidlet via mobilappen Jodel. Så har det utartet på et eller annet vis når så mange har vært på samme sted, sier Pedersen.

– Det har vært ungdommer fra både Oslo, Asker og Bærum til stede, legger han til.

Bråk på Holmen

Før kaoset på Snarøya, måtte politiet i 21-tiden megle mellom ungdom på en bussholdeplass ved Syverstadkollen på Holmen i Asker. Meldingen til politiet gikk ut på at en person var slått ned.

Da den første patruljen kom til stedet, fikk de aller fleste ungdommene det travelt med å komme seg vekk.

Politiet måtte hanskes med kranglete ungdom ved Syverstadkollen på Holmen lørdag kveld. en halvtime senere var det behov for politiet på Snarøya.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.