Skip to main content

Tre menn promilletatt på sjøen

Havnepolitiet har hatt en del å vinke til i løpet av natten.

Havnepolitiet har hatt en del å vinke til i løpet av natten. 

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Sankthansfeiringen fikk en brå slutt for de tre båtførerne. 

Det ble en travel natt for havnepolitiet etter en litt vel fuktig kveld på sjøen. I løpet av halvannen time tauet de inn flere festglade folk utenfor Nesøya.

– Mellom midnatt og 01.30-tiden stanset politibåten tre båtførere der alle blåste til over lovlig verdi, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet. 

Ordensmakten hadde plassert seg i området Store Ostsund, der de observerte den flytende stemningen. 

– Båtførerne gjorde seg selv bemerket nok til at politiet valgte å ta promilletestene. Det er opprettet sak og anmeldelse på alle tre, sier Pedersen. 

De tre mennene er i slutten av 30-årene, midten av 40-årene og i begynnelsen av 50-årene. 

Nærmer seg russeslutt

Også til lands har det tidvis vært lystig stemning i løpet av Sankthansnatten. 

– Russen har som vanlig medført en del henvendelser. Det er de kjente klagestedene, og McDonalds i Asker må vi alltid innom litt sent på natten, sier Pedersen. 

Så sent som ved 05.30-tiden var politiet på plass i Askerveien etter støyklager. Nå tror operasjonslederen at det nærmer seg slutten. 

– Dette var vel egentlig den siste kvelden, men det er nok ikke usannsynlig at det kommer en og annen melding i dagene som kommer, sier Pedersen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.