Skip to main content

Travel lørdag for politiet

Klager på feststøy og uvørne sjåfører holdt politiet i Asker og Bærum travle natt til søndag. 

– Det har vært såpass mange klager på feststøy at vi ikke har hatt kapasitet til å håndtere alt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen. 

Han sier de rakk innom noen av festene og påla deltagerne å roe ned, men at de ikke hadde sjanse til å ta alt. 

Innrømmet fyllekjøring

Blant sakene som holdt politiet opptatte i natt, var en mann i 20-årene som ble tatt for fyllekjøring rundt klokka 04. 

– Det var en mann fra Oslo-området som umiddelbart innrømmet å ha drukket alkohol da vi fikk stoppet ham, sier Pedersen. 

Det var et vitne som ringte inn til politiet og meldte fra om en bil som vinglet fælt. Ved Haslum ble bilen observert av en patruljebil, som fikk stanset føreren. 

– Han hadde ikke hatt lappen så lenge, og ble fratatt førerkortet på stedet. Han ble kjørt til Bærum legevakt for blodprøve, legger Pedersen til. 

Motsatte seg arrest

En time senere, rundt klokka 05 havnet politiet i et basketak med en aggressiv sjåfør, som ikke hadde planer om å bli med til arresten frivillig. 

– Vi fikk inn en melding om en bil som kjørte rett fram i en rundkjøring. Videre gikk turen mot Haslum. Da politiet nådde bilen forsøkte føreren å rygge inn i politibilen, men vi fikk unngått sammenstøt, sier operasjonsleder. 

Det er ikke sikkert om Bærums-mannen, som er i midten av 20-årene, kjørte med promille. Da politiet skulle ta han med motsatte han seg arrest, og havnet i et basketak med politiet. 

– Til slutt ble han satt i håndjern og kjørt til arresten, avslutter Pedersen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.