Skip to main content

Trær og telt blokkerte veier da voldsomme vindkast herjet

Dette teltet blåste ut i Slemmestadveien ved Holmen senter lørdag formiddag.

Foto: Richard Sveaas Dale

En svært vindfull time lørdag formiddag gjorde det hektisk for nødetatene.

Kraftige vindkast blåste over Asker og Bærum lørdag formiddag. Flere steder skapte det problemer for trafikken da gjenstander blokkerte kjørebanene.

I Billingstadveien blåste tre trær over ende og ble liggende tvers over veien. Veien var blokkert en rundt en halvtime før politiet kom til stedet. De to betjentene brukte brukte sammen med en annen forbipasserende rå håndkraft for å skyve trærne ut av veien.

Litt før klokken 10 blåste er stor stålkonstruksjon pakket inn i store presenninger ut i Slemmestadveien på Holmen mellom E18 og Holmen senter og blokkerte deler av veibanen i retning mot Hvalstrand.

Politiet rykket mannsterke ut til stedet med tre patruljer. De fikk etterhvert tatt av presenningen og brukket av stålstengene. Ved 10.30-tiden var teltet ryddet vekk.

Brannvesenet med mange oppdrag

Brannvesenet opplyser at de har flere oppdrag på vent som følge av vinden.

– Vi har fått mange meldinger om trær som har blåst ned eller som er i ferd med å gjøre det, sier Morten Grimstad på 110-sentralen. 

Han forteller at de ved 10.45-tiden er i Engervannsveien der et tre har veltet over noen strømledninger. Dette skal skape utfordringer i trafikken der.

Brannvesenet fjernet et tre som hang over en strømledning i Engervannsveien.

Foto: Richard Sveaas Dale

Også i Tanumveien er det meldt om en stor furu som er i ferd med å gi etter, ifølge Grimstad.

Litt før klokken 11 meldte politiet om et gjerde 10-15 meter over E18 utgående, rett før avkjøringen til Slependen, som var i ferd med å vippe over kanten og ned på motorveien.

Politi, brannvesenet og Vaktmesterkompaniet sendte mannskaper til stedet, og fikk fjernet gjerdet før det ramlet ned.

Kraftige kast

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga hos Meteorologisk institutt forteller at det er registrert vindkast opp mot full storm i Oslo-området.

– Her på Blindern har vi hatt vind opp mot 20,1 meter per sekund, men på Hovin har det vært vindkast på 24,3 meter per sekund. Det tilsvarer en middelvind på nesten full storm som starter på 24,5 meter per sekund, sier han.

De sendte ut et farevarsel lørdag morgen på kraftige vindkast. Ved 12.45-tiden skal de verste vindkastene være forbi.

– Det ser ut til at det meste er over. Det kan fortsatt bli noen vindkast i noen timer til, men de kraftigste kastene skal være forbi, forteller meteorologen.

Når vinden etterhvert løyer, blir bedre resten av helgen med sol og oppholdsvær.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.