Skip to main content

To søppelbranner på under to timer

Brannvesenet var raskt på stedet ved begge anledninger da det ble meldt om røyk fra søppeldunker på Kadettangen fredag kveld.

Brannvesenet var raskt på stedet ved begge anledninger da det ble meldt om røyk fra søppeldunker på Kadettangen fredag kveld. 

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Feilkastet engangsgrill satte fyr på to søppelcontainere ment for restavfall. 

Første utrykning for brannvesenet til Kadettangen var like etter klokken 21 da det ble meldt om brann i en søppelcontainer like ved stupetårnet.

– Det har brent i en engangsgrill i restavfallsdunken. Vi slukker med skum, sier utrykningsleder Frank Aas i Asker og Bærum brann og redning.

Like før klokken 23 måtte mannskap fra Gjettum brannstasjon nok en gang kjøre til parkområdet på Kadettangen, for å slukke brann i en søppelcontainer. Også denne ble antent av feilkastet engangsgrill.

Fredagens to hendelser er ikke første gang det har tatt fyr i en feilplassert engangsgrill denne sommeren. 

– Uvettig bruk av engangsgrill kan også føre til hus- og skogbranner, sa brigadeleder Mathias Ringen Drange til Budstikka tidligere i sommer.

Her kan du lese flere hendelsesnyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.