Skip to main content

To biler med brannskader etter brann i garasjeanlegg

Slik så bilene ut etter garasjebrannen.
Foto: PRIVAT

Nødetatene rykket søndag ut på en brann i et garasjeanlegg på Rud. Ingen personer skal ha blitt skadet, men to biler skal ha fått brannskader. 

Politi, ambulanse og brannvesen jobbet med brannen i garasjeanlegget til sameiet Haganjordet store deler av søndag kveld. Garasjeanlegget skal være felles for flere av de 188 leilighetene som ifølge sameiets hjemmeside fordeler seg over syv blokker. 

Det skal være rundt 500 beboere i Haganjordet.

– Brannen er nå slukket, men det er mye røyk i anlegget som brannvesenet nå jobber med å få ut. Ingen personer er skadet, og alle er gjort rede for, sier innsatsleder Lars Kostveit i politiet.

Røyken veltet ut av garasjeanlegget i Haganjordet i Bærum.

Foto: EMILIE WAALER

Brant innerst

Brannen skal ha startet i en bil parkert helt innerst i anlegget. Det er ikke kjent hvordan brannen startet. 

– To biler har fått bekreftet brannskader – hvorav brannen skal ha startet i den ene. Vi jobber med vifte for å få røyken ut, sier Ansgar Danielsen i Asker og Bærum brann og redning.

Brannvesenet sendte inn denne beltegående vifta, både for å få kontroll over røykmengdene i anlegget samt få røyken ut.

Foto: EMILIE WAALER

Garasjeanlegget skal ha blitt oppført i 2008. 

Brannvesenet anbefalte tidlig evakuering av de nærmeste boligene. Budstikkas reporter på stedet forteller at mange av beboerne raskt trakk ut fra de tre nærliggende boligbygningene og samlet seg utenfor. Brannalarmen skal ha gått i alle tre bygg. 

Flere beboere samlet seg på plassen utenfor Haganjordet mens det brant i garasjeanlegget.

Foto: EMILIE WAALER
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.