Skip to main content

Tesla ribbet for dekk og felger

Her står Teslaen på Lecablokker, etter at hjul og felger trolig ble stjålet i helgen.

Her står Teslaen på Lecablokker, etter at hjul og felger trolig ble stjålet i helgen. 

Privat

Da familien hadde vært på feriebesøk hos Ellen Cecilie Fleischer på Brønnøya, var hjulene stjålet fra bilen deres. 

Tobarnsfamilien hadde parkert på den øvre parkeringsplassen på Nesøya før de sveivet seg over med kabelfergen til Brønnøya og mormor Ellen. Da de kom tilbake etter en liten ferieuke sist lørdag, fant de Teslaen sin plassert på lecablokker og både dekk og felger var fjernet. 

– Tyveriet skal ha skjedd natt til lørdag. Vi fikk tilsendt bilder fra noen som visste at dette var vår bil. Det var skikkelig irriterende, selvfølgelig. Mannen fra veihjelpen mente det var veldig proft gjort, for det var ikke en skramme på bilen, sier Cecilie Alexandra Fleischer.

Hun opplyser at forholdet er anmeldt og at bilen skal på en grundig sjekk for å se om alt er i orden.

Etterlyste nye dekk

Lørdag la moren hennes, fotokunstner Ellen Cecilie Fleischer, ut en etterlysning på Facebook, etter noen som kunne låne feriegjestene dekk og felger:

«Våre er blitt stjålet i nattens mulm og mørke og veihjelpen får den ikke ut av parkeringen uten», skrev hun.

Datteren og svigersønnen fikk først låne vinterdekk av en venn, slik at veihjelpen kunne få bilen ut fra parkeringsplassen. I går, mandag åpnet dekkhotellet. Da fikk de hentet ut noen andre sommerdekk. 

–  For 20 år siden fikk vi dekkene våre skåret opp på begge bilene våre. Etter det var det stille og fint i mange år, men for to år siden fikk også naboen min hjulene stjålet. Da var det hans bil som sto på leca-blokker, sier Ellen Cecilie Fleischer.

Ingen trend

I februar i år ble tre personer pågrepet etter at en rekke BMW-er var blitt robbet for utstyr i Asker. Felles for innbruddene var at tyvene har tatt ut kostbart navigasjonsutstyr, ratt og gir. Politiet har så langt ikke erfart at tyveri fra Teslaer er blitt en ny trend blant kriminelle. 

– Jeg har ikke hørt om andre slike saker. Siden de har meldt det på nett, vil dette bli registrert som en straffesak i Oslo politidistrikt. Der vil det bli avgjort om saken skal etterforskes eller ikke, før den eventuelt kommer til oss eller blir henlagt, sier etterforskningsleder Hanne Gulbrandsen ved Asker politistasjon. 

Ellen Cecilie Fleischer hadde familiebesøk på bilfrie Brønnøya, da Teslaen ble ribbet for dekk og felger på parkeringsplassen på Nesøya-siden. - Det er forferdelig at slikt skjer, sier hun.

Ellen Cecilie Fleischer hadde familiebesøk på bilfrie Brønnøya, da Teslaen ble ribbet for dekk og felger på parkeringsplassen på Nesøya-siden. - Det er forferdelig at slikt skjer, sier hun. 

Foto: NINA ABRAHAMSEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.