Skip to main content

Tatt med promille – men ikke tatt likevel

Politiet hadde kontroll ved på Bærumsveien ved Løkeberg søndag morgen.

Der ble tre bilførere mistenkt for promillekjøring, etter blåseprøve. 

– Det er trolig snakk om såkalt lavpromille, trolig litt over 0,2, men de tre er kjørt til politistasjonen på Kjørbo for å fastslå nøyaktig promille, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Promillefri

Han opplyser at alle tre er menn, i henholdsvis 20-årene, 40-årene og 70-årene. Politiet må fastslå nøyaktig promille før de vedtar om førerkortet skal beslaglegges eller ikke. 

– Bilførerne skal også forklare seg om omstendighetene, sier Engeseth.

Etter en nøyaktig promilletest, med instrumentet Evidenzer, viste det seg at alle tre hadde promille under 0,2. Alle ble dermed dimittert. Engeseth sier likevel:

– Alle har fått en påminnelse om at det er lurt å la bilen stå dagen derpå, om man ikke helt sikker på om man er promillefri.

Og er du i tvil: 0,2 promille er den gjeldende promillegrensen i Norge nå. Det har den vært siden 2001, da den ble satt ned fra 0,5. Her kan du se andre lands promillegrenser (ekstern lenke).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.