Skip to main content

Tagget hakekors og skjellsord

Dette var synet som møtte Andreas Berg, Johannes Kevin og Petter Pisani da de ankom Punkt på Fornebu lørdag morgen. 

Foto: Per Christian Berg

Søndag morgen våknet ungdommene Andreas Berg, Johannes Kevin og Petter Pisani til beskjeden om at Punkt på Fornebu, hvor de har sitt malestudio, var tagget ned. 

– Det var hakekors, ukvemsord og uthenging av meg personlig, sier Andreas Berg. 

Det var tagget på en ladestasjon for elbiler, bunkeren hvor de oppbevarer mye av kunsten sin, og på et tredje bygg på området. 

Guttene, som alle er 16 år, fikk muligheten til å benytte en bunker på Punkt som studio i forbindelse med et ungdomsprosjekt. 

– Vi maler og lager bilder. Vi har fått ansvaret med å styre studioet og lignende, og andre ungdommer kan komme hit og male og spraye om de ønsker det, sier Berg. 

Søndag morgen våknet ungdommene Andreas Berg, Johannes Kevin og Petter Pisani til beskjeden om at Punkt på Fornebu, hvor de har sitt malestudio, var tagget ned.
Foto: Knut Bjerke

Politiet kom til Punkt lørdag morgen, og guttene planlegger å anmelde forholdet. 

– Det er utrolig kjipt at noen tagger ned området. Jeg kan ikke se for meg at noen har så mye imot oss, sier Johannes Kevin. 

Ubehagelig

Faren til Andreas Berg, Per Christian Berg, synes hendelsen er ubehagelig.

– Det er ille nok med hakekors og «heil Hitler», men jeg synes det er ekkelt når hele navnet til sønnen min står tagget rundt på området. Trist er det også, for her er det ungdom som kunne brukt fritiden sin på mye tull, men så velger de å være her istedenfor, sier han. 

Utenpå bunkeren de bruker som malestudio var blant annet dette tagget.

Foto: Per Christian Berg

– Vi er jo bare her for å lage kunst. I starten var det ubehagelig at mitt navn sto overalt, men det er vel bare noen ungdommer som har kommet hit for å … jeg vet ikke. Ødelegge. Det er rart at noen har noe imot det vi driver med her, legger Andreas Berg til. 

Innfører vakthold etter hærverk på flere barneskoler

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.