Skip to main content

Syklist skal ha pådratt seg livstruende skader

Det skal ikke ha vært noen vitner til ulykken ved bommen på Høvik.

Det skal ikke ha vært noen vitner til ulykken ved bommen på Høvik. 

Foto: Truls Fenre

En mann i slutten av 50-årene skal være livstruende skadet etter et sammenstøt med rushtidsbommen ved Høvik. 

Det bekrefter krimleder Anders Johnsrud ved Krimvakta i Oslo politidistrikt.

– Vedkommende ble vurdert til å være i livsfare da han ble fraktet til Ullevål sykehus. Så langt vet vi ikke hva som blir utfallet av ulykken, sier Johnsrud.

Politi og ambulansetjenesten ble varslet om ulykken i 07.30-tiden fredag morgen.

– Syklisten var bevisstløs da ambulansen kom frem til stedet, men kom til bevissthet etter kort tid, sa operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i politiet i åttetiden.

Ifølge krimleder Johnsrud hadde mannen, som skal ha brukt hjelm, hatt alvorlige hodeskader da han kom til sykehuset. Sent fredag ettermiddag opplyser politiet at vedkommendes tilstand stadig er alvorlig – og sannsynligvis livstruende.

Utsatt for ulykker

Politiet trodde først det ikke fantes vitner til sykkelulykken, men har senere kommet i kontakt med flere øyenvitner som så hva som skjedde. 

Så langt politiet vet, skal det ikke ha vært andre involvert i ulykken. Foreløpig vil ikke Johnsrud gå inn på hva øyenvitnene har forklart til politiet.

Det er ikke første gang det inntreffer en ulykke med personskade ved rushtidsbommen i Sandviksveien. Bommen skal ha vært kjørt ned rundt 50 ganger siden 2011.

Harald Hilton fra Billingstad er en av dem som fikk et brått møte med rushtidsbommen i fjor. 

– Syklister i retning Oslo får motlys om morgenen, noe som gjør at bommen kan være svært vanskelig å se, og den er dårlig merket. Hastigheten på stedet kan også være høy når det er lite biltrafikk, som i morges, sier Hilton.

Hilton var senest forbi rushtidsbommen torsdag morgen.

– Da la jeg merke til at enden av bommen var høyere enn vanlig – nesten i hodehøyde for meg som har en oppreist sittestilling på sykkelen, sier han.

Gir etter ved treff

Erik Skiaker Lykseth i Statens vegvesen har tidligere anslått at sammenstøtene mellom bom og bil, sykkel eller mopedist har kostet både personskader og mange tusenlapper.

Avhengig av skadeomfanget skal hvert av disse krasjene koste mellom 5.000 og 50.000 kroner.

Fredag morgen var rushtidsbommen i Sandviksveien nesten knekt helt av etter sammenstøtet med syklisten. Bommen skal etter det Budstikka erfarer være konstruert slik at den lett gir etter ved sammenstøt.

Politiet undersøkte åstedet ved bommen på Høvik.

Politiet undersøkte åstedet ved bommen på Høvik.

Foto: Truls Fenre
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.