Skip to main content

Slemmestadveien stengt – hele veien har kollapset

Slik så veien ut tirsdag formiddag i 10-tiden.

Foto: Knut Bjerke

Tirsdag morgen sørget en større vannlekkasje for at deler av Slemmestadveien falt sammen. Samtidig mistet flere beboere i området sin vanntilførsel.

Se bildeserie lenger ned i saken.

Like før klokken 10.00 tirsdag formiddag meldte politiet i Oslo at det hadde gått et jordras ved Slemmestadveien i Asker. 

– Det kan få store konsekvenser, det er etter det vi forstår deler av veibanen som har rast ut, opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Svein Christian Lie til Budstikka like før klokken 10. Politiet fikk meldingen om hendelsen like før klokken halv ti. 

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post eller ring oss på 99 59 00 00

– Hele veibanen har kollapset, bekrefter Budstikkas fotograf på stedet i 10.30-tiden. Politiet på stedet opplyste da at det sannsynligvis er en vannledning som det har gått sprekk i – og ikke et jordras – som først ble meldt. 

Veien vil være stengt i «overskuelig fremtid», ifølge politiet på stedet, noe som også bekreftes av Statens vegvesen på deres nettsider. Det er fylkeskommunen som har ansvar for veien. 

Slik ser det ut på stedet tirsdag ettermiddag. Den store gravemaskinen til høyre var da akkurat ankommet for å hjelpe til med arbeidene med å bygge opp veien.

Foto: Kjetil Olsen Vethe

Nytt kjøpesenter

Raset har gått rett ved – og på høyde – med Rortunet kjøpesenter. Der bygges det et helt nytt kjøpesenter, som skal stå ferdig høsten 2021.

Budstikka har snakket med senterleder Marianne Mevik, som kjente til hendelsen, men på daværende tidspunkt ikke hadde noen kommentar. Heller ikke firmaet bak utbyggingen har villet kommentere. 

Det bygges nytt kjøpesenter der veien har kollapset. Gamle Rortunet er revet og skal erstattes av et nytt, samt leiligheter.

Foto: Knut Bjerke

Mistet vannet

Asker kommune bekrefter at mange beboere i området mistet vannet, men i 14-tiden opplyste Ragnar Sand Fuglum, direktør for samfunnstjenester i Asker kommune, til Budstikka at de fleste har fått tilbake dette. 

– Alle vil få vannet tilbake i løpet av få timer. Vi sender nå ut sms-varsling til alle berørte hvor vi forteller at vannet er trygt å drikke. Er det misfarge, så er det bare å la det renne litt, til det er klart, sier han.

– Hvor mange var berørt? 

– Alle i Bødalen og Slemmstad sentrum, sier direktøren. 

– Vet dere hvor lenge veien vil være stengt? 

– Nei, det er det fylket som må svare på. Vi kjenner årsaksforholdene, det var graving av en vann- og avløpsgrøft som utløste raset. 

– Budstikka har fått innspill fra naboer om at dette har de ventet på skal skje? 

– Det er helt ukjent for oss. Vi vil jo undersøke årsaken til hvorfor dette skjedde og ettergå det. Er det manglende undersøkelser der, eller skjedde det på grunn av de spesielle værforholdene vi har nå? Har man gravd utover det man skulle? Slike ting vil vi granske, sier Sand Fuglum. 

Budstikka har vært i kontakt med Viken fylkeskommune, og avventer svar. 

Omkjøring

Det regnet mye i området tirsdag. Politiet på twitter opplyser at alternativ rute er Vaterlandsveien-Nyveien-Sundbyveien. Det er restriksjoner på 6 tonn på en bro å kjøre denne ruten.

På runn av raset får buss 250 til og fra Sætre omkjøring mellom holdeplass Odalsveien og Blakstad hageby i begge retninger, opplyser Ruter. Buss 250 mellom Oslo bussterminal og Slemmestad får Toern som ny midlertidig endeholdeplass, men kjører ellers som normalt. Mens bussen til og fra Sætre stopper ikke på Furua, Sjøvollveien, Skjæret, Vollen, Arnestad, Håkavik, Eines, Berkås, Eternitveien, Toern og Slemmestad. 

Det gamle Rortunet kjøpesenter skal erstattes av et nytt 17.000 kvadratmeter stort kjøpesenter, med bolig og grøntarealer på taket. Det nye kjøpesenteret og de 121 takleilighetene skal stå ferdig til fjerde kvartal 2021 – flere leiligheter har allerede blitt solgt, skriver Asker kommune på sine nettsider. 

På sikt skal en oppgradering av Bøbekken og områdene langs bekken knytte det nye Slemmestad sentrum i nåværende gamle Slemmestad sammen med Rortunet.

Det er også flere andre boligprosjekter som er påbegynt eller skal i gang – blant annet Vesthellingen, Kirkealleen og Morbergtoppen, ifølge kommunen. 

Alt om Slemmestadveien finner du her

Se flere bildeserier under annonsen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.