Skip to main content

Skudd gikk av fra jaktvåpen inne på XXL

Politiet jobber tirsdag ettermiddag med å finne ut hvorfor et vådeskudd ble avfyrt fra et jaktvåpen inne i XXL-butikken på Sandvika Storsenter.

Foto: Karl Braanaas

Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut med væpnede patruljer etter melding om at et vådeskudd var blitt avfyrt inne på XXL i Sandvika.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.18 via vektertjenesten på Sandvika Storsenter.

– Til å begynne med var det en uavklart situasjon og det var uvisst om noen var skadd. Derfor sendte vi flere væpnede patruljer til stedet, forteller politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Det var VG som først meldte om hendelsen.

Da politiet var på plass i butikken, fikk de raskt kontroll på situasjonen, ifølge Engeseth.

– Heldigvis var det ingen som ble skadd og vi fikk raskt kontroll på vedkommende som skal ha avfyrt skuddet, sier han.

Ikke XXL-ammunisjon

Det er uklart hvordan og hvorfor skuddet har gått av.

– Hvordan ammunisjonen har kommet inn i våpenet, er uklart. Det er snakk om et våpen som har hengt på veggen. Vedkommende som skal ha uløst skuddet, har forklart at han lente seg inntil veggen og våpenet, og at skuddet da har gått av, forteller operasjonslederen.

Politiet gjør undersøkelser på stedet for å finne ut hvordan skuddet kunne gå av.

– Det er på det rene at ammunisjonen som var i våpenet, ikke føres av XXL. Ut i fra forklaringene til personen som utløste skuddet, så er det ikke han som har puttet ammunisjonen i våpenet, men vi utelukker ingenting. Vi jobber nå med videre avhør at ansatte og vitner for å finne ut hvorfor dette skjedde, sier Engeseth.

Onsdag bekrefter politiet at de jobber med å hente inn videomateriale fra butikken.

Våpenansvarlig hos XXL i Sandvika, Johan Jervgren, går over alle våpnene i butikken og merker de med oransje lapp for å vise at de ikke er ladd.

Foto: Eira Kjernlie

– Skal ikke skje

– Det var en rifle av minste kaliber som av en eller annen grunn var ladd der den hang på veggen. Skuddet gikk av da en kunde lente seg inntil. Men det var ganske udramatisk. Det var ikke noe skarp smell, vi trodde først det var en fjær som røk, forteller Johan Jervgren som er våpenansvarlig i butikken. Han var selv til stede og ringte politiet med én gang.

– Hvordan kan det ha seg at det henger ladd våpen på veggen?

– Det er sånt som ikke skal skje. Vi har rutiner for å sjekke våpnene, og vi har videoovervåkning. Det vil kunne vise om noen har gjort noe med våpenet. Politiet jobber for å finne ut hva som har skjedd.

– Hva gjør dere nå?

– Det første vi gjorde, var å sjekke at alle våpnene var tomme. Nå merker jeg alle med oransje merker, som viser at de ikke er ladd, sier Johan Jervgren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.