Skip to main content

Skolevei blokkert etter at vogntog havnet på kanten av stupet

Tilhengeren kjørte seg fast i gjørmen, og skjente ut mot stupet som ender ned i togskinnene mellom Slependen og Billingstad stasjoner.

Foto: OLE CHRISTIAN NYMOEN

Et vogntog sperret Lilleåsen på Slependen i over fire mandag ettermiddag. 

Vogntoget kjørte seg fast i grøften ved broen over jernbanesporet tidlig mandag ettermiddag. 

– Lastebilen har kjørt ut i gjørma, deler av veien mangler. Det ser ut som lastebilen har kjørt ut av veien og dermed tippet over på siden, det er en helning i gjørma, opplyser Budstikkas journalist på stedet.

– Vi har ringt Bærum kranservice, så forhåpentligvis løser dette seg raskt når de kommer, sa operasjonsleder Line Skott i politiet ved 16-tiden.

Vogntoget som står i Lilleåsen skaper trøbbel for både gående og kjørende.
Foto: OLE CHRISTIAN NYMOEN

Skolevei blokkert

Veien, som også er en skolevei, er blokkert på stedet som følge av hendelsen. Mens Budstikka har stått der, har en rekke biler måttet snu.

Datteren til nabo Heidi Opsahl måtte krabbe under vogntoget da hun gikk hjem fra skolen. Det var klokken 14.

– Jeg ser veldig ofte vogntog som sliter her, men jeg skjønner ikke hvorfor de må kjøre her. Dette er en veldig vanskelig strekning for så store kjøretøy, sukker Heidi Opsahl.

Dette vogntoget havnet i grøften i Lilleåsen mandag ettermiddag.

Foto: OLE CHRISTIAN NYMOEN

Komplisert redningsaksjon

Å få vogntoget opp på veien igjen viste seg å være lettere sagt enn gjort. Ved 16:30-tiden ankom Bærum kranservice stedet. Oppgaven viste seg imidlertid å være litt for stor for bare én bergingsbil, og en snau time senere var nok en bergingsbil på plass. 

Vekten på vogntoget og kanten på veibanen skapte trøbbel for bergingsmannskapene, men rett over klokken 18 var vogntoget på veien igjen. Sjåføren ble da bedt om å rygge ned til Slependveien.

– Vi vil opprette en sak på forholdet som går på veitrafikkloven paragraf 3, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt.

– Har det vært noe fare for at tilhengeren skulle tippe utfor stupet?

– Vi har ikke noe informasjon på det, fortsetter operasjonslederen.

Vogntoget i Lilleåsen var ikke det eneste store kjøretøyet med problemer mandag. Noe tidligere på dagen satte en semitrailer seg fast i en sving i Heggedalsveien i Heggedal. Også her måtte en bilberger til unnsetning, og politiet måtte rykke ut for å dirigere trafikken. Den utenlandske føreren vil ifølge politiet bli anmeldt for å ha vært uaktsom i forhold til vær og føre.

– Helt håpløst og livsfarlig

Rune Løvhaug var en av de fra Bærum kranservice som berget vogntoget opp fra grøfta. Han innrømmer at vekten på vogntoget og veikanten skapte problemer for bilbergerne, men det kunne gått mye verre.

– Det er bare flaks at det vogntoget ikke skled over kanten av stupet, etter at den først hadde begynt å synke, forteller Løvhaug. 

Han er godt fornøyd med operasjonen, men lar seg sterkt irritere av forbipasserende med manglende sikkerhetsvurdering. 

– Det var et gammelt par som midt under bilbergingsprosessen plutselig skulle gå under våre wirer. Det er helt håpløst og livsfarlig. I verste fall kan du få hodet kappet av, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.