Skip to main content

Skal ha kjørt sikksakk i høy fart før krasj på E18

Bilen skal ha kjørt i sikk sakk før den traff en annen bil. Sjåføren som forårsaket ulykken, stakk fra stedet – men ble innhentet og kjørt til sykehus. 

Bilen som forårsaket E18-ulykken ved Lysaker, skal ha holdt høy hastighet og ifølge vitner kjørt svært vinglete rett før det smalt. 

– Bilføreren mistet kontrollen, sneiet borti en annen bil og krasjet så inn i et autovern og en steinmur, sier politiets innsatsleder på stedet, Nicolai Backe-Henden.

Bilen endte på tvers i midtre felt, påført store skader. Deler fra bilen, i hovedsak plastikk, men også et bilhjul, lå strødd over et stort område. Bilen som ufrivillig ble dratt inn i det, fikk kun mindre skader.

Stakk videre i bil

Én person, eller muligens to, som også befant seg i bilen, stakk av fra stedet i en annen bil.

– De forsvant i en bil som trolig kjørte i følge med den som krasjet, sier politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Deler fra den ene bilen ligger strødd over et stort område.

Deler fra den ene bilen ligger strødd over et stort område.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Bilføreren ble imidlertid påtruffet av en politipatrulje politiet ikke langt fra ulykkesstedet. Han hevdet da å være uskadet, men ble likevel tatt med til Bærum sykehus for sjekk i og med at det var store krefter i sving i ulykken. 

Vedkommende er en mann i 30-årene.

– Han er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, sier Engeseth.

Sperret i over en time

Politiet fikk melding om ulykken rett ved bussterminalen ved 20.15-tiden. Det var store fremkommelighetsproblemer for trafikken i området etter ulykken, siden to av tre felt på E18 i utgående retning mot Sandvika var sperret. 

E18 ble gjenåpnet like før klokken 21.30.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.