Skip to main content

Siktet 21-åring skal ha kjørt stemorens bil til moskeen

Politiet pågrep den nå siktede 21-åringen ved 16.40-tiden lørdag ettermiddag. Da hadde han avfyrt skudd inne i moskeen på Skui.

Politiet pågrep den nå siktede 21-åringen ved 16.40-tiden lørdag ettermiddag. Da hadde han avfyrt skudd inne i moskeen på Skui.

Foto: EVA GROVEN

Philip Manshaus (21) drepte først stesøsteren sin (17) på Eiksmarka. Så satte han seg i stemorens bil og kjørte til moskeen på Skui.

Det er teorien politiet nå jobber etter, ifølge Aftenposten. Bilen, registrert på siktedes stemor, skal ha vært tilgjengelig for barna i familien. Denne bilen sto parkert utenfor moskeen da politiet kom dit lørdag ettermiddag, ved 16.40-tiden.

– Jeg kan bekrefte at vi mener at han har kjørt bilen som tilhører familien. Bilen er selvfølgelig en del av etterforskningen og gjenstand for undersøkelse, sier politiinspektør og enhetsleder Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til avisen.

Politiet på åstedet i Snaret på Eiksmarka etter funn av en drept jente, som senere viste seg å være siktedes 17 år gamle stesøster.

Politiet på åstedet i Snaret på Eiksmarka etter funn av en drept jente, som senere viste seg å være siktedes 17 år gamle stesøster. 

Foto: Karl Braanaas

Siktelsen mot 21-åringen er nå også utvidet til å også omfatte terrorhandling, ifølge politiet og mannens forsvar.

Han er fra før siktet for drap og for drapsforsøk inne på al-noor Islamic Center på Skui.

21-åringen skal etter planen møte i fengslingsmøte i Oslo tingrett klokken 13 mandag. Siktede erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvarer Unni Fries.

Kjørte han via Bærums Verk?

Den raskeste veien mellom Eiksmarka (starten på kartruten er ikke den aktuelle boligen) viser Google Maps er via Bærums Verk og Rykkinn. Det kan ha vært den naturlige veien  å velge for den siktede, og mange bruker nettopp Google Maps for å finne raskeste rute.

Budstikkas redaktør anmerker: Flere norske medier har valgt å identifisere den draps- og nå terrorsiktede 21-åringen ved navn før første fengslingsmøte mandag formiddag, det vil si før resultatet av de psykiske evalueringene politiet ba om etter pågripelsen er kjent. Budstikka velger å avvente informasjon om dette, før beslutning om navnebruk tas. Gjerningsmannens unge alder og uklarhet om hans psykiske tilstand er årsak til dette valget. Norske redaktører tar slike avgjørelser selvstendig, basert på den informasjon som er tilgjengelig og pressens felles regler nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.