Skip to main content

Rykket ut etter festmeldinger – rundt 100 samlet på Hvalstrand

Politiet ber foreldre ha en god dialog med sine ungdommer natt til 1. mai.

Ved 22.45-tiden fredag er politiet på to steder i Asker etter meldinger om ansamlinger av ungdommer.

– Vi er på Hvalstrand og Sjøstrand etter melding om litt støy fra disse stedene, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

Han anslår at rundt 100 er samlet på Hvalstrand.

– Det var fire russebusser på stedet da vi ankom, men det er stort sett god stemning. Folk sitter i mindre grupper og har det hyggelig, sier operasjonslederen.

Har legger til at politiet har bedt dem dempe musikken, da denne var noe høy.

Har fått mange meldinger

Også på Sjøstrand har politiet sendt en patrulje for å sjekke stemningen og minne om smittevernet.

– Det er natteravner ute i området, og det var de som ringte oss. Det er mindre omfang her enn på Hvalstrand, men vi sjekker litt og snakker med de som er der, opplyser Gulbrandsen.

Natt til 1. mai er tradisjonelt sett en populær kveld og natt for å ta seg en fest. Omstendighetene med pandemien i år, som i fjor, gjør imidlertid at politiet er ekstra på vakt med at festdeltagere overholder smittevern og generelt holder seg innen for reglene.

– Vi må oppfordre til alltid å ha smittevernet i tankene. I tillegg er det lurt for foreldre som har ungdom å sørge for en god dialog for kvelden, og ha noen rammer for utetid. Og er du under 18 år, så skal du ikke drikke alkohol eller bruke andre rusmidler, minner Gulbrandsen om.

Han forteller at operasjonssentralen i timene frem til klokken 23 har fått mange meldinger om fester og ansamlinger. Natten kan fort by på flere slike meldinger.

Les flere hendelsesnyheter fra Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.