Skip to main content

Russebussjåfør hadde ikke lov til å ta betalt for kjøringen

Bærums-mannen kjørte så gjerne russebuss, men hadde ikke lov å ta imot betaling for kjøringen. Dermed ble det bråstopp i Drammen.

Politiet i Drammen sjekket russebussjåfører natt til søndag. Én av bussjåførene var en bæring i begynnelsen av 20-årene.

Kontrollen i Drammen sentrum avdekket at han hadde gyldig førerkort for buss, men manglet yrkessjåførkompetanse (YSK-bevis) – som man må ha for å kunne drive kjøring mot vederlag. Etter det Budstikka erfarer, står det i anmeldelsen mot mannen at han fikk betalt for å kjøre russebussen.

YSK-bevis får man ikke før man er fylt 23 år. I tillegg manglet sjåføren kjøreseddel (ekstern lenke), som man også må ha i tillegg til førerkort for å motta betaling for kjøringen.

Pent i Asker og Bærum

Anne Meyer, som er operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt har ikke oversikt over hvor ofte, eller hvor mye, Bærums-mannen har kjørt russebuss i tiden før han ble stanset natt til søndag.

Tone V. Temtemoen er jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt. Hun kjenner ikke saken, men sier på generelt grunnlag at det mannen trolig vil ende opp med en strengere reaksjon dersom han er blitt tatt for det samme flere ganger tidligere.

Politiet i Sør-Øst politidistrikt hadde mange tilfeller av klager på russestøy natt til søndag. I Asker og Bærum har imidlertid russen holdt støynivået på et akseptabelt nivå i helgen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.