Skip to main content

Rundt 6.000 har fått tilbake strømmen

Uværet førte til flere tusen strømløse kunder i Asker og Bærum i morgentimene fredag. Også brannvesenet fikk kjenne på en hektisk natt.

– Det var uværet Gyda som kom inn over oss etter midnatt og har tatt med seg trær som har gått over linjer, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia.

Rundt 6.000 strømkunder i Asker og Bærum har fått tilbake strømmen, etter at det i morgentimene var et stort strømbrudd i distriktet. 

– Vi har registrert veldig mye feil i løpet av natten, og det har vært opp til 15.000 som har vært strømløse i hele Oslo og Viken. Det største var i Asker og Bærum, sier kommunikasjonssjef Morgen Schau i Elvia.

Rundt 06.45 var det 2.377 personer i området Sandvika, Slependen, Nesbru og ned mot Holmen senter, som var strømløse. Kun kvarteret senere hadde samtlige av disse fått tilbake strømmen, ifølge Elvia. 

Hektisk for brannvesenet

Ifølge operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslopolitiet har det vært rapportert om flere veltede trær også på Slemmestadveien og i Blakstadmarka gjennom natten. 

Det bekrefter også vakthavende brannsjef, Dag Otto Sjøhaug, i Asker og Bærum brann og redning. 

– Vi har hatt ti oppdrag siden i går kveld, knyttet til veltede trær over strømlinjer og veier i distriktet. Det er unormalt mange oppdrag i løpet av en vakt, konstaterer Sjøhaug. 

Vegtrafikksentralen meldte 07.25 om begrenset fremkommelighet ved Griniveien. Årsaken var et veltet tre. Treet skal være fjernet nå. 

Sjøhaug melder at brannvesenet raskt får ryddet vekk de veltede trærne.

– Vi kapper dem opp raskt, og legger dem til side så de ikke hindrer trafikken. Deretter får kommunen eller grunneier rydde opp resten, forteller han. 

Budstikka kommer tilbake med mer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.