Skip to main content

Røykenveien åpnet for fri ferdsel igjen

Seks biler kolliderte på Røykenveien fredag. Veien, som er speilblank, ble sperret frem til saltbilen har vært på stedet.

Seks biler kolliderte på Røykenveien fredag. Veien, som er speilblank, ble sperret frem til saltbilen har vært på stedet.

Foto: Tipser

I etterkant av en kjedekollisjon på Røykenveien ved Bondi sperret for all trafikk inntil saltbilen hadde vært på stedet. 

– Veien er nå saltet, og det er åpnet for trafikk igjen, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet i 16.30-tiden.

Årsaken til at seks biler var involvert i en kjedekollisjon i bakken ned mot Bondi, skal ifølge politiet være det glatte føret. Ingen personer er meldt fysisk skadet, men det er materielle skader på bilene som var involvert i ulykken. 

Kloken 16.30 meldte politiet om nok et trafikkuhell på nesten samme sted. Ingen personer ble skadet da en bil snurret på Røykenveien, i rundkjøringen ved Skytterveien.

Snøen som har kommet fredag formiddag har ført til speilblanke veier flere steder. Problemene har vært størst på fylkesveiene. Statens vegvesen erkjenner at entreprenøren feilvurderte situasjonen, og burde saltet mye tidligere.

Varslet Veitrafikksentralen

Jan-Ove Berntsen fra Røyken er svært kritisk til at det ikke ble saltet tidligere i Røykenveien.

– Jeg varslet Veitrafikksentralen allerede klokken 10.40 fredag formiddag om at det var veldig glatt og måtte saltet i bakken ved Bondi. De sa at de skulle ta tak i det. Så ble veien stengt klokken 15, påpeker han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.