Skip to main content

Polsk mann i 30-årene omkom i arbeidsulykken på Lysaker

En person omkom i en arbeidsulykke på Lysaker onsdag kveld. Torsdag formiddag var Arbeidstilsynet på stedet.Foto: Nina Abrahamsen

En polsk mann i slutten av 30-årene omkom i arbeidsulykken på Lysaker onsdag etter å ha falt flere meter fra et stillas.

Meldingen om fallulykken i Michelets vei på Lysaker nådde nødetatene like over klokken 15.30 onsdag ettermiddag.

– Dette skjedde på en byggeplass. Det ble forsøkt gjenoppliving, men personen ble erklært død på stedet, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i politiet.

– Det er en polsk statsborger i slutten av 30-årene, forteller avsnittsleder Frode Andreassen ved avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, som forteller at de pårørende er varslet om ulykken.

Arbeidstilsynet på stedet

Kriminalvakta var på åstedet onsdag og gjennomførte undersøkelser. Torsdag formiddag ankom Arbeidstilsynet stedet og gjorde undersøkelser. 

– Vi er koblet på og utfører tilsyn sammen med arbeidsgiver nå. Vi samarbeider også med politiet i denne saken, forteller tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet til Budstikka torsdag formiddag.

Også politiet var på byggeplassen torsdag, men foreløpig er det uvisst hva som er årsaken til fallulykken.

– Vi regner med at vedkommende har falt ned fra stillaset, men vi vet ikke hvor høyt fallet var. Det var ingen direkte vitner til hendelsen, sier Frode Andreassen.

– Han ble erklært død på stedet, legger avsnittslederen til.

Vil se på sikkerheten

Politiet og Arbeidstilsynet etterforsker saken videre, både for å finne ut av hvordan det kunne skje, og om det dreier seg om kritikkverdige forhold.

– Det blir en del av etterforskningen å se på om alt var gjort på riktig vis med tanke på sikkerhet, men det er for tidlig å ha en formening om det nå, avslutter Andreassen.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.